Kamer blijft verdeeld over vernieuwing in onderwijs

De Tweede Kamer blijft verdeeld over de invoeringsdatum van de grootscheepse vernieuwingen in het voortgezet onderwijs. Dit ondanks de vijftig miljoen gulden extra die beschikbaar wordt gesteld voor bijscholing van docenten....

Van onze verslaggever

DEN HAAG

De Algemene Onderwijsbond AOB wil nu toch uitstel van de vernieuwingen. Ook de vereniging van schoolleiders VVO vindt invoering per augustus 1998 onverantwoord.

De AOB vindt de vijftig miljoen gulden die Netelenbos op haar begroting heeft gevonden te weinig. De bond had om het dubbele gevraagd, voor de komende twee jaar. Netelenbos wil evenwel voor maar één jaar geld uittrekken, omdat ze niet over het graf van dit kabinet heen wil regeren.

De VVO noemt vijftig miljoen gulden volstrekt onvoldoende. Invoering van de profielen op het door Netelenbos gewenste tijdstip vindt de vereniging dan ook onverantwoord.

D66 ziet in het bod van Netelenbos en de reacties van het onderwijsveld reden vast te houden aan het standpunt de vernieuwingen met een jaar uit te stellen. De PvdA trekt de omgekeerde conclusie. De VVD bevindt zich in een netelige positie. De liberalen zeiden grote waarde te hechten aan de meningen in het onderwijs. Dat zou betekenen dat de VVD nu tegen het kabinetsstandpunt zouden stemmen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden