Kalshoven ga toch bij je werk wonen

De rubriek 'Het spel en de knikkers' in de Volkskrant van 22 juni gaat deze keer over het klein leed van Frank Kalshoven privé en hij gunt ons daarmee een verbijsterende blik op zijn egoïstische mentaliteit....

WINTERSWIJK en M. de Pree

Kalshoven heeft de gewoonte, sigaretten te roken. Hij bekommert zich kennelijk niet om zijn voorbeeldfunctie als vader. De waarschuwing op het pakje wordt door hem met grote woorden aan het adres van Els Borst afgedaan.

Kalshoven wil wel opbellen vanuit de auto, maar niet handsfree, zoals verplicht. Hij vindt dat een belachelijke regel. Hoeveel mensen zijn er al doodgereden door bellende automobilisten? En verder: wie 'een rood lichtje meepakt', moet niet schamper doen over een boete.

Zijn dochter kan op eigen kracht niet naar 2 VWO, maar de leraren krijgen de schuld. Met veel extra hulp zit ze er nu toch. Als ze het daar op den duur niet redt - dit is voorspelbaar -, schrijft hij waarschijnlijk een zuur stukje over het onderwijs in zijn rubriek. Kalshoven vindt het maar lastig, een goede burger te blijven. Het lijkt me voor hem nog lastiger, een goede burger te worden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden