Kabinet verbiedt ontslag om vakbondswerk

Vakbondsleden kunnen door hun werkgever niet meer worden ontslagen in verband met vakbondsactiviteiten. Zij krijgen voor hun vakbondswerk dezelfde rechtsbescherming als leden van de ondernemingsraden....

GIJS HERDERSCHEE

Van onze verslaggever

Gijs Herderschêe

AMSTERDAM

Dit stelt het kabinet voor in een wetsontwerp dat vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Tot nu toe mochten leden van een ondernemingsraad niet vanwege hun werk in die raad ontslagen worden.

Het kabinet wil met de rechtsbescherming van kaderleden het vakbondswerk in de bedrijven ondersteunen. Steeds vaker wordt uitwerking van cao-afspraken overgelaten aan individuele bedrijven, afdelingen of werknemers. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de roosters bij een flexibele, gemiddeld 36-urige werkweek. De bonden willen dat kaderleden hierbij een rol kunnen spelen, naast de ondernemingsraad. Ook vakcentrales en werkgevers willen kaderleden een grotere rol geven. Zij hebben een concept-akkoord gesloten over 'arbeidsverhoudingen in de onderneming'.

Volgens dit akkoord moet kaderleden door de werkgever 'relevante informatie worden verstrekt met betrekking tot de implementatie van cao-artikelen'.

In het akkoord wordt ook de aanbeveling gedaan om actieve leden van de vakbond de mogelijkheid te geven in het bedrijf met leden te vergaderen over cao-kwesties. Waar nodig moeten deze leden computers, faxen en andere communicatiemiddelen krijgen. Het is de bedoeling dat deze centrale afspraak in cao's wordt opgenomen.

In steeds meer cao's staan afspraken die in de bedrijven moeten worden uitgewerkt. De vakbeweging werkt aan deze decentralisatie mee in ruil voor meer invloed in de ondernemingen.

Eind 1993 sloten de sociale partners het centraal akkoord 'Een nieuwe koers'. Dit regelde flexibilisering, arbeidstijdverkorting, loonmatiging en zeggenschap. Uit het concept-akkoord blijkt dat nu ook het laatste punt meer inhoud krijgt.

Het akkoord en de rechtsbescherming van kaderleden vormen een belangrijke wijziging in de arbeidsverhoudingen. Na de oorlog is elke rol van de vakbond in de bedrijven opgegeven, in ruil voor invloed op nationaal niveau. Het centraal overleg tussen vakbeweging, werkgevers en kabinet heeft echter door de decentralisatie van het cao-overleg sterk aan belang ingeboet. De vakbeweging wil nu weer invloed krijgen in de bedrijven.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden