Kabinet en sociale partners bijeen

Het kabinet, werkgevers en de vakbeweging zijn in het gebouw van de Sociaal-Economische Raad (SER) begonnen het traditionele najaarsoverleg. Volgens de sociale partners moet verder gewerkt worden aan het herstel van vertrouwen onderling, van burgers en het bedrijfsleven....

ANP

Verder is voor de vakcentrales FNV, CNV en MHP arbeidsmarktbeleid een belangrijk thema. Zij dringen aan op een extra topoverleg over de toekomst ‘werken in Nederland’. Voor aanvang van het najaarsoverleg noemde minister De Geus van Sociale Zaken dit een interessante gedachte.

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland reageerden eveneens positief. Directeur sociale zaken J. van den Braak van VNO-NCW stelde dat het in belang van alle partijen - werkgevers, werknemers en de overheid - is om een agenda op te stellen over de toekomst van de werkgelegenheid.

Volgens MKB-voorzitter L. Hermans moet het topberaad wel nog eind dit jaar plaatsvinden. Op die manier kan het overleg worden meegenomen in een advies dat het kabinet aan sociale partners heeft gevraagd over de langere termijn.

Hermans pleit er tevens voor om in maart 2006 het voorjaarsoverleg met het kabinet te houden. Mocht het met grote stelselwijzigingen begin volgend jaar, zoals in de zorg mis gaan, dan kan volgens hem worden bijgestuurd. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid zei voorafgaand aan het najaarsoverleg dat het hem ‘geen slechte gedachte lijkt’ om te evalueren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden