Kabinet blijft zich verzetten tegen veiling etherfrequenties

Het kabinet blijft bij zijn voornemen de etherfrequenties niet via een veiling aan de hoogst biedende commerciële radiostations te geven....

Van onze verslaggeefster

Dit bleek vrijdag na afloop van de ministerraad uit de woorden van premier Balkenende. 'Tussen het veilen onder de meest biedenden en een verdeling aan de hand van criteria, bestaan nog tal van andere mogelijkheden', zei hij.

Balkenende kondigde aan dat het kabinet de komende week het frequentiesbesluit wil aanpassen zodat er eisen gesteld kunnen worden bij een nieuwe verdeling van de radiofrequenties. Ook gaat het kabinet antwoord geven op de kritiek van de rechter dat de overheid geen rekening houdt met de belangen van de nieuwe gegadigden. Na die aanpassing wil het kabinet de bestuursrechter in Rotterdam vragen de kwestie te heroverwegen.

Die oordeelde onlangs dat nieuwe gegadigden in de ether snel recht hebben op duidelijkheid over de nieuwe verdeling. Hij schreef voor dat het kabinet voor 16 september 2002 een veiling moet uitschrijven. Als de rechter de wijziging van het frequentiesbesluit niet blokkeert, zal de herziening voor spoedadvies naar de Raad van State gaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden