Kabelexploitant weet niet waar kijker voor wil betalen

Je zult in de omgeving van Amsterdam en Hilversum wonen en te lezen krijgen dat Sport 7 alleen met onder meer soft porno door jouw strot te persen is (de Volkskrant, 17 augustus)....

Wat zou nu in deze tijd meer voor de hand liggen dat een ieder haar of zijn eigen basis- en andere pakketten kan samenstellen? Wie maar naar vier of vijf zenders van eigen voorkeur wil kijken, hoeft toch niet de hele nachtmerrie van al die andere hocus-pocuszenders te ontvangen en te betalen?

Lang leve de individualisering, de (paarse) vrijheid van het individu en de democratisering van de techno- en mediacratie. Is de eigen keuzevrijheid, zonder dat je oeverloos veel zenders moet ontvangen, niet een belangrijk item voor onze mediaspecialisten in de Kamer?

NIJMEGEN Rob van Woerkom

Kerstpakket

De directeur van kabelexploitant Castel vergelijkt het pluspakket met artikelen in het schap van de kruidenier (de Volkskrant, 22 augustus). Deze vergelijking gaat niet op.

De kruidenier bepaalt inderdaad welke artikelen bij hem in het schap komen te liggen. Maar ik ben nog nooit door mijn kruidenier gedwongen een pakket af te nemen waarin zat: griesmeel, maandverband, kruidenboter, citroen, afwasborstel en een stukje kipfilet.

Het pluspakket is beter te vergelijken met een kerstpakket. Dat is namelijk ook zo'n pakket dat door anderen samengesteld wordt en waarin altijd een aantal artikelen bij zitten waarvan je niet houdt. Maar dat pakket is dan ook gratis.

AMSTERDAM Joop Teeken

Extra prijs

Toen Sport 7 begin dit jaar aankondigde twee gulden per aansluiting te vragen voor doorgifte van de zender, vonden de kabelmaatschappijen dit gek en te duur voor de kijker. Gezamenlijk besloten ze de zender niet door te geven als dat extra geld ging kosten.

Nu hebben ze besloten de zender toch door te geven, maar dan tegen een extra prijs van twintig gulden.

Wie is er nu eigenlijk gek?

WESTERVOORT A. Hoegen

Stoere praat

Wat op valt aan het hele circus rond Sport 7, is de houding van de (lokale-)overheid. Eerst vooral stoere praat, later durfden een aantal gemeenten het inderdaad aan om 'nee' te zeggen tegen Sport 7.

Daarna een slimme zet van Sport 7 en gelijk gaan bijna alle gemeenten akkoord. Normaal kost het enkele weken, zo niet maanden voordat een onderwerp door al het ambtelijk overleg heen is geworsteld, maar een tv-zender heeft natuurlijk andere prioriteiten. Je zou haast denken dat men aandelen heeft in de zender.

LELYSTAD Ebe Koppenol

Rust

Arm schoteltje. Na jarenlang dienstbetoon het ontvangen en doorgeven van de herrie en rotzooi van de commerciële zenders, ga ik hem nu zijn rust geven.

Hij hoeft nu niet meer mee te doen aan de nieuwe digitale stroom van meer nullen (0) dan enen (1) die wederom omgezet gaan worden in een infantiele programmering.

Ik heb hem uitgericht tussen twee satellieten in, en nu mag hij zijn verdere leven gaan zoeken naar intelligente signalen in de ruimte.

Het is de laatste tijd weer rustig geworden in de huiskamer.

SCHIPLUIDEN Peter Dalhuisen

Abonnement Plus

De ontwikkelingen in tv- en kabelland met betrekking tot sport hebben wij met veel interesse gevolgd. Dat sport zo veel mogelijk van de publieke zenders verdwijnt en verhuist naar de betaalde commerciële zender Sport 7 juichen wij toe.

In navolging hiervan willen wij de Volkskrant het volgende voorstellen: Geef uw abonnees de mogelijkheid te kiezen uit een gewoon abonnement of een abonnement Plus. Het gewone abonnement zou geen sportartikelen moeten bevatten; de sport kan dan worden ondergebracht in het Pluspakket tegen een geringe vergoeding, bijvoorbeeld twee gulden per maand.

In verband met de gebleken interesse en belevingswereld van onze troonopvolger is het misschien ook een aanrader om alle artikelen over het koningshuis in het Pluspakket onder te brengen. Dan zijn we in één keer van het 'nieuws' op oranje-vlaggetjes-niveau af.

Er zijn nog een aantal bijkomende voordelen: een afnemende last voor bezorgers (kranten minder dik), het is milieuvriendelijker (minder papier en inkt) en een gewoon abonnement kan goedkoper worden.

DELFT A. v.d. List

R. Beijer

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden