Justine Marcella

Tv-journaliste, verslaggeefster bij SBS. Specialisme: koninklijk huis. Blond, lekker koel en een tikkeltje pinnig. Iedereen keek op als zij Café Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein binnenkwam....

MARCK BUREMA

'De Nieuwe Wouke', hoorde men de mannen van de pilsbrigade fluisteren. Fijnste Uur: huwelijk Willem-Alexander en Máxima op 02-02-02, alwaar haar microfoon het pregnantst onder de neuzen van het pasgetrouwde koppel priemde.

Vraag. Waar is Justine? Antwoord. Thuis met de kinderen. Sam (2002) en Sophie (2003). Tegen zoveel moederschap bleek het journalistenbloed niet bestand. Helemaal stil zit ze carrièretechnisch natuurlijk niet. Als het kroost slaapt, haalt Justine kwast en verf te voorschijn om een kloddertje hier en een kloddertje daar te schilderen. En dat kan zij goed. Vrolijke schilderijtjes voor op de kinderkamer. Haaien. Heksen. Kabouters. Mixed media en pedagogisch verantwoorde acrylkleurtjes. Inmiddels is Justine deskundologe. Zo houden baby's van contrast en alle 3-jarigen (m/v) van roze! En die doeken houdt ze niet zelf, die staan in haar internetwinkel. Voor een lousy 30 euro heeft u - of uw kind - een echte Marcella aan de muur. Googlet u even zelf?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden