Juridische stappen tegen accountants van Barings

De bewindvoerders van Baring Group hebben juridische stappen aangekondigd tegen drie accountants. Coopers & Lybrand in Londen en Coopers & Lybrand en Deloitte & Touche in Singapore zouden nalatig zijn geweest bij het controleren van de boeken tussen 1991 en 1994....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De daaruit voortgekomen schade is 'aanzienlijk'. Hoe hoog het bedrag uiteindelijk uitvalt, wordt momenteel nader onderzocht. In financiële kringen in Londen wordt gesteld dat de uiteindelijke som kan oplopen tot honderden miljoenen pond.

De nalatigheid waarvan de bewindvoerders spreken, kwam aan het licht tijdens de bestudering van de stukken van Baring Group. Begin vorig jaar bezweek de degelijke Britse zakenbank onder de enorme schulden die handelaar Nick Leeson in Singapore had opgebouwd met speculaties in de termijnhandel. ING nam daarna de onderdelen van Baring over.

Het bedrag dat de bewindvoerders met de zaak weten binnen te halen, zal ten goede komen aan de schuldeisers van de moedermaatschappij Barings PLC die door ING niet werd overgenomen.

De bewindvoerders van Baring Group zijn, Nigel Hamilton, Alan Bloom and Maggie Mills, alle drie partners van Ernst & Young.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden