Jouw vaste prik voor Betrouwbaar Nieuws DESPELD...................

VAN ONZE VERSLAGGEVERS JOCHEM VAN DEN BERG DIEDERIK SMIT

AMSTERDAM - De Tros zal deze zomer zes afleveringen uitzenden van het spraakmakende format Candid Zomergasten. In het programma worden willekeurige voorbijgangers drie uur lang met een verborgen camera geïnterviewd over hun favoriete tv-fragmenten. Rolf Wouters presenteert het programma.

Het nieuwe paradepaardje van de Tros werkt gedurende drie uur naar een climax toe, als de gasten erachter komen dat ze hun ideale televisieavond hebben samengesteld. Eindredacteur Pim ter Horst: 'Het programma is live en het draait echt om de verrassing aan het einde, de weg ernaartoe bestaat enkel uit het volpraten van de tijd.'

De zes Candid Zomergasten voor komende zomer zijn Hans Verweij, Janneke Brader- de Rooij, Leon van Dongen, Nico Schaap, John van der Zanden en Marijke Wildschut.

Volgens Ter Horst was er bij de pilotaflevering sprake van enkele kinderziektes: 'Het blijkt moeilijk om binnen tien minuten de rechten van een bepaald fragment te verwerven. Soms heeft de presentator dan voor niets tien minuten volgepraat over een filmscène die uiteindelijk niet getoond wordt. Als dat drie keer achter elkaar gebeurt, loop je het risico het vertrouwen van de gast te verliezen. Een bijkomend probleem is dat onze eerste gast zonder aankondiging langdurig naar het toilet ging. Die wachttijd is moeilijk in te vullen. Wat dat betreft is het een nadeel dat het live is.'

'Je moet het natuurlijk ook treffen met een interessante gast', zegt presentator Rolf Wouters. 'Als het tegenzit, weet je na vijf minuten al dat het niets wordt. Eigenlijk zitten er alleen maar risico's aan dit format.' Toch meent eindredacteur Ter Horst dat een geïmproviseerd avondvullend interviewprogramma een belangrijke aanvulling is op het huidige aanbod.

Candid Zomergasten zal vanaf 28 juli elke zondagavond worden uitgezonden om 20.00 uur op Nederland 3. 'We zijn erg blij met dat tijdstip, omdat er dan hoegenaamd geen concurrentie is', aldus Ter Horst.

Tros presenteert

candid zomergasten

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden