Jort Kelder moet op site rectificeren

Jort Kelder hoeft zijn uitlatingen over ondernemer Antonio Perra niet in een STER-spotje op de televisie te rectificeren.

ANP

Andere vorderingen zijn afgewezen. Perra had geëist dat Kelder via STER-reclamespotjes op Nederland 1, 2 en 3 uitspraken zou moeten rectificeren die hij eind oktober in het tv-programma De Wereld Draait Door deed. Deze eis ging de rechter te ver. De eis zou neerkomen op zes reclamespotjes en dat staat niet in verhouding tot de eenmalige uitzending waarin Kelder zijn uitlatingen deed, vindt de rechter.

De opmerking dat ‘iedereen nog geld krijgt’ van de uitvinder van het hersluitbare blikje, moet Kelder rectificeren, omdat hij niet hard heeft kunnen maken dat Perra toen onbetaalde schulden had, aldus de rechter.

Kelder noemde de ondernemer in het tv-programma verder nog ‘een ongelooflijke oplichter’ en ‘en stuk tuig van de richel’, maar deze uitlatingen hoeft hij niet recht te zetten. Kelder heeft de term ‘oplichter’ al eerder op zijn website teruggenomen. Ook wees de rechter de eis af dat Kelder alle beledigende uitlatingen over Perra op zijn websites en weblogs moet verwijderen.

Jort Kelder liet weten blij te zijn met het vonnis. De advocaat van Perra, Theo Hiddema, heeft volgens Kelder een ‘draconische rectificatie’ geëist, en die eis is afgewezen. ‘Ik vind het wel prima zo, ik voel me hier goed bij.’ Kelder gaf nogmaals toe dat ‘oplichter’ een te zware term is voor Perra, maar ‘het is een wanbetaler waarmee je geen zaken wil doen’.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden