Jong

Tournee..

Merlijn de Tovenaar leidt de zoon van de koning op voor het koningschap. Hij zal een koning worden, zo groot en zo machtig dat zijn verhaal duizend jaar na zijn dood nog steeds verteld zal worden. De musical Merlijn de tovenaar en het zwaard in de steen', vrijdag in Almere (De Metropole, première), zaterdag in Wageningen (Junushoff) en zondag in Papendrecht (De Willem).

Drie kinderen zijn altijd alleen thuis, hun ouders werken en hebben het druk. Op een dag komt er een vriendinnetje mee. Ze wil ook een bord voor Victor, maar die is nergens te zien. Victor & ik van Bodil de la Parra door Theater Artemis. Vanaf 7 jaar. Vrijdag in Spijkenisse (de Stoep), zaterdag in Oss (De Lievekamp), zondag in Den Bosch (Theater Bis).

Opa Freek gaat zomaar ineens dood. Frans kende zijn opa eigenlijk niet goed. Maar het geharrewar over de erfenis zet alles op zijn kop. Een vijand van niks van Tjeerd Bisschof bij Huis a/d Amstel. Vanaf 8 jaar. Vrijdag en zaterdag in Amsterdam (Huis a/d Amsteltheater), zondag in Eindhoven (Plaza Futura).

Philips II, koning van Spanje, krijgt een troonopvolger. Maar als de kleine Carlos een bochel heeft, moet hij niets van zijn zoon weten. Carlos ende Uilenspiegel is muziektheater van Frank Groothof, naar de opera van Verdi, voor de hele familie. Zaterdag in Winterswijk (De Storm), zondag in Purmerend (Purmaryn).

Ver van de bewoonde wereld leeft Mariken met een oude man en zijn geit. Op een dag komt ze in de stad en loopt de Duvel tegen het lijf. Een theatervoorstelling van Inez Derksen. Vanaf 8 jaar. Vrijdag en zaterdag in Amsterdam (De Krakeling), zondag in Alkmaar (De Vest).

Kinderboekenschrijfster Imme Dros nam voor Theater Teneeter het sprookje flink onderhanden en bewerkte het tot muziektheater: Roodhapje. Alles is net even anders dan in het origineel. Vanaf 6 jaar. Vanavond, vrijdag en woensdag in Nijmegen (Het Badhuis), zondag in Emmeloord ('t Voorhuys).

Het brood is op, de pan is leeg. De kinderen huilen, vader zwijgt. Klein Duimpje zoekt elders zijn heil. De kleinste thuis is een muzikale bewerking van het bekende sprookje door Het Filiaal. Vanaf 6 jaar. Zondag in Zwijndrecht (De Uitstek), woensdag in Etten-Leur (De Nobelaer).

Over twee politiemannen, Hoekstra en Willemse, de een dromerig jong, de ander oud en gedegradeerd, gaat De zaak Hans en Chrietje. Een familievoorstelling door Stichting Kroost, vanaf 10 jaar. Vanavond in Eindhoven (Stadsschouwburg), vrijdag in Harderwijk (Catharinakapel), woensdag in Amsterdam (Frascati).

Amsterdam

Howard Komproe presenteert de concerten van het Aurelia Saxofoon Kwartet, zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw.

Wat doe je als je beste vriend ineens met een ander omgaat? Of als je ene vriend je andere niet mag? Lasso, een komedie over vriendschap van Jeugdtheater Sonnevanck met hartverscheurende countrymuziek. Vanaf 6 jaar. Woensdag in De Meervaart.

De 50e verjaardag van Circus Elleboog wordt gevierd met een spectaculaire familievoorstelling in de piste van Carré, gespeeld door 50 Ellebogers van toen en nu, tussen de 5 en 65 jaar. Vrijdag, zaterdag en zondag in Theater Carré.

Den Bosch

In een oerwoud van afval wonen twee verwilderde mannen. Ze hebben geen eten en geen geweten. Maar als ze een baby vinden openbaart zich een oerdrift tot verzorgen. Loot/Bonheur speelt Kabaal in de regie van Annekee van Blokland. Vanaf 6 jaar. Zondag in Theater a/d Parade.

Gouda

Hoe zou het verhaal van Ali Baba en de veertig rovers er uitzien als het zich nu in Nederland zou afspelen? Jeugdtheaterschool ZH maakt van Verhalen uit 1001 nacht moderne sprookjes. Zaterdag om 19.30 uur, zondag om 14.30 en 19.30 uur in 't Gouwe Huis.

Rotterdam

Wiseguys is het geestige, dramatische portret van vier stoere streetkids. Hoe banen zij zich een weg door het bestaan? Het stuk is een succes in Engeland, nu gespeeld door het Muztheater. Regie: Allan Zipson. Vanaf 12 jaar. Zaterdag in Theater Zuidplein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden