jong

THEATER..

Milarepa (12+) door Het Waterhuis gaat over een jongen die geweldgebruikt om het geweld tegen hem te stoppen. Maar werkt dat wel? Regie:Roel Twijnstra. Zaterdagavond en zondagmiddag in de Rotterdamse Schouwburg.

Baas Ben (4+) door De Brandstichting, regie: Titus Tiel Groenestege. MetCees Brandt, Beppe Costa e.a. Ben houdt niet van muziek, zijn familie wel.Hij verzint iets om voorgoed van muziek af te zijn. Zondag in DeToneelschuur, Haarlem.

Het Slot (4+) door Theatergroep Wederzijds. Concept en regie: TedKeijser. Een beeldende, muzikale voorstelling gebaseerd op de sprookjes vanAndersen en de gebroeders Grimm. Woensdag in het Ostadetheater, Amsterdam.

Riket met de Kuif (5+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink.Beeldend theater naar het sprookje van Moeder de Gans. Zondag in deSchouwburg, Amstelveen.

De Sjeik is rijk (7+) door Theater Artemis. Tekst: Kamiel Vanhole.Regie: Floor Huygen. Een Nederlandse sporter belandt in het rijk van desjeik. Die ziet wel toekomst in hem. Maar voor hoe lang? Vrijdag in DeNieuwe Vorst, Tilburg; woensdag in De Lievekamp, Oss.

Vuurtoren wacht (4+), concept en regie: Gienke Deuten. Een muzikaalsprookje over een vuurtorenvrouw die alleen achterblijft als haar matroosis uitgevaren. Zondag in De Lawei, Drachten; woensdag in 't Kruithuis,Groningen.

Darkside (14+) door Dox. Idee en choreografie: Sassan Saghar Yaghmai.Regie: José van Tuijl. Ben je in staat iemand te pijnigen of zelfs tedoden? Waar ligt de grens? Vanavond in De Lieve Vrouw, Amersfoort; vrijdagin de Rotterdamse Schouwburg.

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Zondag in Markant, Uden.

Lijk (14+) van Esther Gerritsen door Het Syndicaat. Regie: DaniëlleWagenaar. Thriller waarin tijdens een gezellig familieweekend in de tuineen leeg graf wordt ontdekt. Voor wie is dat bedoeld? Vanavond in 'tKruithuis, Groningen en vrijdag in Jeugdtheaterhuis, Gouda.

MUZIEKTHEATER

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: JokeHoolboom. Over tantes die ogen als lieve oma's, terwijl ze alle kinderenuit de weg willen ruimen. Gebaseerd op films van Hitchcock. Zondag inTheater Castellum, Alphen a/d Rijn; maandag in De Oosterpoort, Groningen;dinsdag en woensdag in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran (9+) gaat over de vriendschaptussen een joodse jongen en een kruidenier die moslim is. Tekst:Eric-Emmanuel Schmitt. Door René Groothof en percussionist Sjahin During.Vrijdag in Stadstheater, Zoetermeer.

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en eentangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk,maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zondag inStadsschouwburg, Nijmegen.

Annie (6+) is een lekker ouderwetse musical, groots opgezet, over hetweesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vanavond en vrijdag in hetKennemertheater, Beverwijk; zaterdag en zondag in de Schouwburg, Tilburg;woensdag in De Flint, Amersfoort.

MUZIEK

De mannetjes van de radio & het Fabelorkest (5+) door Samba Salad.Over de mannetjes en vrouwtjes van het Fabelorkest die in een oude radiowonen. Woensdag om 15 uur in het Muziekcentrum Eindhoven.

Voor jou (2+) Ageeth de Haan vertelt een sprookje met haarmuziekvrienden: Paul van Utrecht (gitaar), Jasper le Clerq (viool), GertWantenaar (accordeon) en Kim Weemhoff (percussie). Zondag om 11, 13.30 en16 uur in Vredenburg, Utrecht.

TENTOONSTELLINGEN

Bang Bootje (4+) in Villa Zebra gaat over een bootje dat niet in hetwater durft. Hoe kun je hem daarmee helpen? Ted van Lieshout bedacht nogmeer vragen, die over kunst gaan of over muziek. Van 18 februari t/m 1september in Villa Zebra, Rotterdam. Tel. 010-2411717.

Maak je eigen snoephuis is een workshop (4+) over gezond snoepen, op 24februari in het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam. Op 22 februari iser een workshop verhalen vertellen. Tel. 010-4045425.

We spelen circus, bijzondere voorwerpen uit de collectie van hetSpeelgoedmuseum in Deventer. Van 18 februari t/m 5 november. Tel.0570-693786.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden