Jong

Tournee..

Bijna was ik goed van Huis a/d Amstel gaat over gehandicapte mensen voor wie gewone dingen niet vanzelfsprekend zijn. Regie: Liesbeth Coltof. Vanaf 9 jaar. Vrijdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zondag in Zeist (Figitheater).

Nog bij moeder is de theaterbewerking van het beroemde boek 'Ot en Sien'. Vanaf 4 jaar. Zondag in Breda (Chassé Theater), woensdag in Heerenveen (Posthuistheater).

In Stiefmoeders! door Theater Artemis vecht Julia tegen de komst van een nieuwe moeder. Zaterdag in Drachten (De Lawei), zondag in Arnhem (Schouwburg).

Bacher is het derde stuk van Oscar van Woensel voor Het Syndicaat, gebaseerd op Bach en Faust. Regie: Daniëlle Wagenaar. Vanaf 14 jaar. Donderdag in Amersfoort (Onze Lieve Vrouw), zaterdag in Gouda (Garenspinnerij).

Frank Groothof bewerkte Purcell's opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur tot een familievoorstelling met live muziek. Vanaf 7 jaar. Zaterdag in Hilversum (Gooiland), zondag in Almere (De Roestbak).

Amsterdam

Profeten uit de bijbel zijn ongelofelijke moralisten, maar hun teksten zijn verbluffend mooi. Jeroen Kriek zet in Jesaja Jeremia die woorden om in toneel. Vanaf 14 jaar. Vanavond en vrijdag in De Krakeling.

Stellaluna gaat over vegetarische vleermuizen en een verdwaalde babayvleermuis. Een voorstelling met poppen, zangers, muzikanten en dansers, synchroon vertaald in gebarentaal, dus ook voor door publiek vanaf 5 jaar. Woensdag in De Krakeling.

Een sprookje waarin een koning zijn verwende dochter dwingt met een kikvors te slapen en die kikker gezelschap en liefde zoekt. De kikvorskoning van het Vlaamse Malpertuis. Vanaf 6 jaar. Woensdag in De Brakke Grond.

Studenten van de Rotterdamse Dansacademie laten ruim een uur lang zien wat er allemaal mogelijk is tussen hiphop en balletsolo's. Vanaf 8 jaar. Zaterdag in De Krakeling.

De pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans geven een concert voor kinderen, zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw.

Den Bosch

Het pas geopende Muziekcentrum 's-Hertogenbosch houdt zondag van 11.30 tot 17 uur een grote In- en Uitloop Kindermiddag met Klezmokum, Springtime Ensemble, Toontje Beter, het Jeugd Blaasorkest, de Fermaatjes e.a.

Dordrecht

Wijnand Stomp vertelt in De Olifantensteen over een steenhouwer die het mooiste beeld van alle tijden gaat maken. Vanaf 6 jaar. Woensdag in Kunstmin.

Enschede

In een museum hangt een uitheems masker van een meisjesgezicht, dat 's nachts tot leven komt. Kogelvrij glas is een spektakelstuk met muziek en Balinese maskers van Jeugdtheater Sonnevanck. Vanaf 8 jaar. Zaterdag première in Theater Sonnevanck.

Groningen

Acteurs en poppen vrolijken in Spiegelbeeld van Virga Lipman een oude koning op. Vanaf 4 jaar. Woensdag in het Kruithuis.

Rotterdam

Dichter op zijn kop is het thema van het derde Poetry International Kinderfestival (8 t/m 12 jaar), m.m.v. Eva Gerlach, Elma van Haren, Jaap Blonk, Wim Hofman, Bob Fosko, Wim T. Schippers, rapper Thor van den Bossche e.a. Zondag om 14 uur in het RO Theater.

Ruben is een arrogant jongetje dat denkt dat hij van de sterren komt. Langs een wonderlijke tocht leert hij de werkelijkheid te zien. Het Sterrekind, naar een sprookje van Oscar Wilde, is een familievoorstelling (6+) door en ín Jeugdtheater Hofplein.

Tilburg

In het Textielmuseum zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur een museumatelier voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Met extra uitleg over de tentoonstellingen en materiaal om zelf aan de slag te kunnen.

Utrecht

Kleur is een vertelvoorstelling van Hesp Theatermakers, gebaseerd op interviews van Martin Schouten met Nederlanders die elders hun wortels hebben. Vanaf 9 jaar. Zondag in Rasa.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden