Jong

Tournee..

Om 5 geen sprookje (12+) te maken zijn de spelers van Huis a/d Amstel de straat op gegaan. Ze liepen mee met de politie, werkten in de snackbar, dansten in de disco en praatten met jongeren. Regie: Liesbeth Coltof. Vrijdag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Enschede (Twentse Schouwburg).

Een man vindt op Curaçao het wrak waarin hij als kind speelde. Padu (7+) is een vertelvoorstelling van Wijnand Stomp naar het gelijknamige boek van Miep Diekmann. Dinsdag in Tilburg (Schouwburg), woensdag in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Philips II, koning van Spanje, krijgt een troonopvolger. Maar als de kleine Carlos een bochel heeft, moet hij niets van zijn zoon weten. Carlos ende Uilenspiegel is muziektheater van Frank Groothof, naar Verdi's opera, voor de hele familie. Maandag in Almere (De Metropole), woensdag in Heerenveen (Posthuis).

Amersfoort

In De Lieve Vrouw van 25 t/m 28 april in samenwerking met Het Syndicaat een Chaos-week, waarin scholieren met professionele acteurs een voorstelling gaan maken (presentatie op 27 april), en waarin Het Syndicaat op 26 en 28 april Vesuvius speelt. Voorts ook openbare interviews en discussies.

Amsterdam

Zondag om 11 en 14.30 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar (met hun ouders) een muzikale ontdekkingsreis maken door het Concertgebouw. Peter Drost treedt op als kapitein, René Groothof zingt zeemansliederen, begeleid door Het Nederlands Balletorkest en er zijn meerdere muziekensembles met o.a. Michiel Borstlap, Jannie Pranger en Quatro Ventos.

Baarn

Op kasteel Groeneveld kunnen kinderen al wandelend de belevenissen van prinses Pelsdiertje volgen, uit het sprookje Bontepels (t/m 27 augustus).

Brielle

Door Bos en Zee is een tentoonstelling in het Historisch Museum Den Briel over de kinderboekenschrijvers Johan Been ('Paddeltje') en Toon Tellegen. Tot en met 14 mei.

Den Haag

Op het thema rituelen maakten leerlingen van het Johan de Witt College verhalen en tekeningen, die ze combineerden met kunstwerken uit de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag. Zes verhalen, t/m 7 mei in het Volksbuurtmuseum.

Eindhoven

Slagwerkers van Anumadutchi met het slagwerkconcert 'Different', dinsdag en woensdag in Plaza Futura.

Haarlem

In de Vleeshal t/m 12 juni de tentoonstelling Kuifje in het Verre Oosten, over Hergé en zijn boek 'De blauwe lotus'. Met originele tekeningen en voorstudies.

Hilversum

Maandag ligt bovenop de raadhuistoren een paasverrassing voor wie om 12.30 uur meedoet met de beklimming o.l.v. een gids. De 'kijkwijzer' bij de tentoonstelling over Dudok is die dag gratis verkrijgbaar.

Laren

Bij de expositie 'Leven in een verzameling' in het Singer Museum (t/m 12 juni) hoort een dierenspeurtocht voor 7- tot 12-jarigen.

Leeuwarden

In het Fries Museum Star Wars boven de 8, de collectie van een fervente Star Wars-verzamelaar, met originele rekwisieten, gesigneerde foto's en replica's. Tot en met 21 mei.

Leiden

Asterix en Obelix zijn de gidsen op de tentoonstelling Asterix en Europa in het Rijksmuseum van Oudheden, die laat zien hoe de Galliërs en Romeinen leefden. Tot en met 1 oktober.

Rotterdam

Wat moet je als autosloper beginnen met een zeskoppige fanfare die niet meer uit je sloperij is weg te slaan? Fanfare is een slapstickfantasie van Toneelschap B & D. Voor de hele familie. Maandag in de Schouwburg.

Sittard

Frans Malschaert is nog altijd gefascineerd door blokken. In De Tocht (7+) spelen, dansen en bewegen actrices, danseressen en muzikanten rond een 3 x 3 x 3 meter grote kubus. Van 20 t/m 28 april in het Sirkeltheater.

Zaandam

Tienduizend dromen is een project in het Zaans Museum voor kinderen vanaf 8 jaar, met 'droomkistjes' van kinderen, historisch speelgoed en schilderijen over 'verlangen'. Van 20 april t/m 3 september.

Zutphen

Dik Trom, Joop ter Heul, Arendsoog, de Kameleon - deze boeken en nog veel meer titels zijn te zien in het Stedelijk Museum. Jongens en meisjes..!, Nederlandse kinderboeken uit de 20ste eeuw, t/m 15 mei.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden