jong

FILM..

Cinekid, een groot festival voor kindertelevisie, kinder- en jeugdfilmen nieuwe media. Met onder meer vijftien nieuwe films uit dertien landen,korte films van eigen bodem, het onderdeel Kids & Docs met documentairesdoor en voor kinderen, Russische animatie en het Totaaltheater van FransLasès uit Villa Achterwerk. Van 23 t/m 30 oktober in Amsterdam (De Balieen City). Daarnaast Cinekid op Locatie in 27 steden satellietfestivals, zieook: www.cinekid.nl.

THEATER

Schildpad met roos en mes (10+) door het Onafhankelijk Toneel. Theatraleontdekkingsreis langs de beeldende kunst naar het boek van Cornel Bierens.Vanavond, vrijdag, zaterdag, zondag en woensdag in het OT Theater,Rotterdam.

Dood van een klasgenoot (15+) door Theater Omega. Gebaseerd op een romanvan Gabriel Marquez over een moord op een middelbare school. Vanavond,vrijdag en zaterdag in het Rozentheater, Amsterdam.

Mie, een visserssprookje (6+) door Het Vervolg. Regie: Noël Fischer.Mie woont aan de Maas. Als haar man een vis vangt die wensen vervult, kanze haar hebberigheid niet temmen. Vanavond in het Munttheater, Weert;zondag in De Lawei, Drachten; woensdag in Het Kruithuis, Groningen.

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: LiesbethColtof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Tweevrienden hebben elkaar sinds de oorlog niet meer gezien. Als de brug isherbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Zondag in het Chassé Theater,Breda.

Sprookjes van nu (10+) van Kees van Loenen door Het Waterhuis. Regie:Roel Twijnstra. De dood, een aardige man, praat in de hemel met Bala, eenmeisje dat graag wil vergeten hoe hard ze op aarde heeft gewerkt. Maar zemoet het vertellen, want Bala is hindoe en gaat na haar dood weer terug.Zaterdag in De Krakeling, Amsterdam.

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Vanavond in de Maaspoort, Venlo; zondag in 't Onderdak,Sassenheim.

Vlieg en de verkikkerde pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie:Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren,over mooi en lelijk. Vanavond, vrijdag en zondag in Het Badhuis, Nijmegen.

MUZIEK

Rondje Wereldmuziek door Ronald Snijders & Band. Maak kennis metsalsa, reggae, kaseko, kwaina, merengue en rap. Stilzitten is er niet bij;iedereen in de zaal wordt bij dit muziekfestijn betrokken. Zondag om 14 uurin het Tropentheater in Amsterdam.

Ollie's reis door Slagwerkduo Vertigo m.m.v. Herman Bolten (verteller),zondag om 14.30 uur in de Philharmonie, Haarlem.

MUZIEKTHEATER

2 Turven Hoog, peuterfestival met muziek, theater en workshops voorkinderen van 2 tot 6 jaar oud. Met onder meer Ronald Snijders'muziekvoorstelling Samba Salad, de voorstellingen Valse Mathilde en La dila. Vanaf zaterdag 23 t/m 30 oktober in theaters en op locaties in Almere,Lelystad, Dronten en Emmeloord. Zie ook: www.2turvenhoog.nl.

Van Helden (6+) door Finnland. Een muzikale familievoorstelling, dielaat zien dat iedereen een held kan zijn. Zondag in Het Park, Hoorn, en woensdag in De Vest in Alkmaar.

Oblomov. Of waarom ik niet op wil staan (8+) door Het Filiaal. Hoe zietde wereld eruit als je in bed blijft liggen? Als je tijd hebt om te kijkennaar dingen die je in je haast nooit ziet. Wat gebeurt er dan? Liveslagwerk in een decor vol verrassingen en geluiden. Zaterdag en zondag inTheater Kikker Utrecht, 26 oktober in Alkmaar (Provadja),

Ikie hoort alles (3+) door de Tafel van Vijf. Tekst en spel: Herman vanBaar. Muziektheater over een jongetje dat alles hoort, maar er niet overpraat. Woensdag in De Meervaart, Amsterdam.

De boevenkoning door Xynix Opera. Muziektheater van Ad de Bont en FonsMerkies over een koning die jaagt op alles wat goud is. Vrijdag in Nijmegen(Stadsschouwburg), zondag in Utrecht (Stadsschouwburg) en dinsdag inGroningen (de Oosterpoort).

TENTOONSTELLINGEN

Grote kunst voor kleine mensen (2+) is een prentenboek, waarin van 23t/m 30 oktober korte kunstfilms te zien zijn. Daarnaast dagelijks van14-15.30u workshops (4-8jr) in museum De Paviljoens in Almere. Reserverenvia: educatie@depaviljoens.nl. Tel. 036-5450400 (www.depaviljoens.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.