Jong

THEATER..

Michael (12+) van o.m. Toneelgroep Amsterdam en Don't Hit Mama. Regie: Harm van Geel en Nita Liem. Dertig jongeren dansen en acteren rond het joch Michael dat de wereld bestookt met muziek en dans. Vanavond t/m zondag in De Melkweg, Amsterdam.

Vlinderen (4+) door Het Laagland. Bewerking en regie: Silvia Andringa. Alles wat leeft is ooit bedacht. Maar hoe laat je een boom zingen of een vogel appels leggen? Zondag in Stadsschouwburg in Sittard, woensdag in De Naald in Naaldwijk.

Lieg liefje lieg (12+) van De Kopergieterij. Regie: Johan Desmet. Een theater-videodagboek met live muziek van een jongen die alles heeft behalve een moeder. Vanavond in De Krakeling, Amsterdam.

De Robin Hood van Algerije (6+) door Hakim. Hoe zou het zijn om de filmheld te zijn uit zijn jeugd? Zondag in Bellevue, Amsterdam.

Baby de opera (7+) door O'Mamarée. Tekst en spel: Finn Poncin en Sophie Hoeberecht. Muziek: W.A. Mozart. Over een baby die geen zin heeft om geboren te worden. Zaterdag in De Lievekamp in Oss, zondag in Gaviolizaal in Helmond.

Ik teken wat ik wil (4+) door Speeltheater Edam. Regie: Onny Huisink. Een meisje beleeft de dolste avonturen terwijl ze bladert in een metershoog prentenboek. Zondag in De Leest in Waalwijk, woensdag in De Fransche School in Culemborg.

Duikboot (8+) van Toneelschap B & D. Regie: Michael Helmerhorst. Slapstickvoorstelling over een tweepersoons onderzeeboot. Vrijdag in De Krakeling in Amsterdam, zaterdag in De Cirkel in Heemskerk, zondag in Schouwburg in Rotterdam, woensdag in Kunstmin in Dordrecht.

Het Zigzagkind (8+) door Keizer & Van der Mast. Een detective waarin een kind op zoek gaat naar zijn identiteit. Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam, zondag in Theater Bis in Den Bosch.

Beat (15+) van Het Laagland, regie: Bas Zuyderland. Toneelbewerking van een Russische novelle over een groep puberende jongeren. Vanavond t/m zaterdag in het Derlontheater in Maastricht.

Itoek het ijsbeertje (4+) van Virga Lipman. Poppentheater over een beertje dat naar de Noordpool verhuist, maar eigenlijk bij zijn vader wil blijven. Zaterdag in De Kloostertuin in Woerden, woensdag in De Poorterij in Zaltbommel.

Truckstop (12+) door het Muztheater. Regie: Alan Zipson. In een wegrestaurant dromen mensen over liefde, geld en succes. Vanavond in De Groene Engel in Oss, vrijdag in De Cirkel in Heemskerk, zaterdag in het Parktheater in Alphen a/d Rijn.

Alles (14+) door Het Syndicaat. Regie: Daniëlle Wagenaar. Aliens komen naar de aarde, vermomd als mensen, maar is hun belangrijke opdracht wel van levensbelang? Vanavond in Theater Kikker in Utrecht, vrijdag in het Steigertheater in Nijmegen.

Boerderijtoneel (4+) door Pieter Tiddens. Regie: Carlo Scheldwacht. Twee grote kerels willen lekker boerderijtje spelen. Woensdag in de Krakeling in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden