jong

DANS..

Daan en de wormsnuiters (6+) gaat over een wereld onder het gras, waar de wormsnuiters wonen. Daantje komt er per ongeluk in terecht.Woensdag in Stadsschouwburg, Utrecht.

Murph (4+) door Meekers uitgesproken dans, over ‘de wet van Murphy’: alles wat slecht begint, wordt alleen maar slechter. Met animatie en poëzie. Zondag om 15u in het Munttheater, Weert.

THEATER

Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Première zaterdag om 16u en zondag om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam. www.frontaal.com

Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Première woensdag om 14.30u in Schouwburg Almere. www.bontehond.net

Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag in Het Badhuis, Nijmegen en woensdag om 14.30u in De Fransche School, Culemborg.

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vrijdag om 19u in Kunstmin, Dordrecht, zondagmiddag om 14.30u in De Willem, Papendrecht en woensdag om 14.30u in het Parktheater in Eindhoven.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Eigenzinnige theatermaker Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Vrijdag om 19u in Leidse Schouwburg. www.tgmax.nl

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Zondag om 14u in Chassé Theater, Breda en woensdag om 14u in Het Kruispunt, Barendrecht (www.pietertiddens.nl).

Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Vanavond in Het Kruithuis, Groningen en dinsdag in Het Speelhuis, Helmond.

Pakman (9+) door Theater Artemis. Regie: Floor Huygen. Vier jonge Vlaamse acteurs laten de waanzin en de energie van een bende kinderen op school zien. Hun jaloezie, hun ouders, hun dromen en hun grote en kleine verdriet. Zondag om 15u in Rotterdamse Schouwburg.

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen meevliegt. Een bijzonder verhaal van de eerste vrouwelijke Nobelprijswinnares voor de literatuur, Selma Lagerlöf. Zaterdag om 19.30u in De Poorterij, Zaltbommel, zondag om 15 én 17.15u in Het Park, Hoorn.

OZ (8+) door Kwatta. Dorothy en haar hond Lotto verdwalen en gaan op zoek naar De Grote Tovenaar van OZ. Vrijdag om 19.30u in Stadstheater, Zoetermeer en zaterdag om 19.30u in Rabotheater, Hengelo (www.kwatta.info).

MUZIEKTHEATER

Pinokkio (6+), musical van de Vlaamse Studio100 met Kristel Verbeke van K3 als Nina Ballerina, en Anne Deliën als het jongetje Pinokkio dat een echt mens wil worden. Vrijdag t/m zondag in Theater a/d Parade, Den Bosch; 26 en 27 februari in De Flint, Amersfoort.

Mevrouw en Meneer Macbeth, kameropera (6+) op muziek van Verdi door Productiehuis Jeugdconcerten en Opera Spanga. Zaterdag in De Lawei, Drachten en zondag in Tivoli, Utrecht.

Trompet voor Olifant, naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zondag om 14u in De Klinker, Winschoten; maandag om 15u in Bibliotheektheater, Rotterdam, woensdag om 14.30u in De Pas, Heesch.

The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. Vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond in Stadsschouwburg Utrecht, dinsdag- en woensdagmiddag in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vrijdag om 19.30u in De Meervaart, Amsterdam en zondag om 15u in Verkadefabriek, Den Bosch.

Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Zondag om 15u in Lindenberg Theater, Nijmegen, 27 en 28 februari om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam.

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje De Sims en de verschillen tussen spel en echt. Zondag om 14.30u in ‘t Speelhuis, Helmond.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden