jong

DE BETOVERING..

Kinder Kunst en Cultuur is het thema van het Festival De Betovering in Den Haag. Van vrijdag t/m 29 oktober zijn er zo'n dertig voorstellingen en zeventig workshops door de hele stad - van fotografie, en schimmenspel tot graffiti en opera. Onder meer in het Theater a/h Spui, Vrije Academie, Gemeentemuseum, Mauritshuis, Koninklijke Schouwburg en Stella Theater. Zie ook: www.debetovering.nl

DANS

No Kidding (4+), een dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Dinsdag (14.30u) in Theater Krater, Amsterdam en woensdag (14.30u) in LCC ’t Kapelletje, Rotterdam.

THEATER

Ragnarok (9+) van Giselle Vegter is gebaseerd op mythologie uit IJsland. Over een jongetje dat wakker wordt op het ijs en ziet dat de wereld is veranderd in een vriezende vlakte. Vrijdag en zaterdag (19.30u) in De Krakeling, Amsterdam.

Perô of de geheimen van de nacht (5+), de succesvolle voorstelling van Speeltheater Holland is terug. Naar het boek van Michel Tournier, over een bakker met liefdesverdriet. Zondag en woensdag (14.30u) in het Speeltheater in Edam.

Het Mysterie van Villa Fantoom (6+) van poppenspeler Ila van der Pouw gaat over spoken, die in opstand komen tegen de verkoop van hun villa. Zondag (14.30u) in De Vest, Alkmaar.

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran (9+), van René Groothof, over de vriendschap tussen een joodse jongen en een Arabische kruidenier. Vrijdag (20u) in Enschede (Twentse Schouwburg) en zaterdag (14u) in Den Haag (Theater Pierrot).

Stemmen (8+) van theatergroep Kwatta is een tekst van Frans Strijards over smaak, waarheid en nog veel meer. Vrijdag (14.30 en 19.30u) en zondag (14.30u) in Het Badhuis, Nijmegen.

Cinema Victoria (6+). Mimegroep Unieke Zaken neemt de kijkers mee in een nostalgische bioscoop waar detectives van het filmdoek stappen. Zondag (15u) in Eindhoven (Plaza Futura), maandag (14.30u) in Amsterdam (De Meervaart), dinsdag (15u) in Hoogeveen (De Tamboer) en woensdag (15u) in Franeker (De Koornbeurs).

Kindercabaret (5+). Pieter Tiddens geeft een aanstekelijke les cabaretgeschiedenis en zoekt naar de betekenis van cool. Zaterdag (14u) in Den Haag (Theater a/d Haven), zondag (16.30u) in Schouwburg Deventer, dinsdag (14.30u) in Rotterdamse Schouwburg en woensdag (15u) in Alphen a/d Rijn (Castellum).

Morgen begon ik (8+) door Het Filiaal naar Toon Tellegens boek Mijn avonturen door V. Swchwrm. Over angst, en boosheid, verliefd zijn en het gelukkigste moment van je leven. Vandaag (15u) in De Verkadefabriek, Den Bosch en zondag (14.30u) in Podium Mozaïek, Amsterdam.

Tuin (6+) van het OT, een troostrijke voorstelling met poppen over het eigenzinnige meisje Hanna, naar De prinses van de Moestuin, zondag en woensdag om 15u in het OT Theater, Rotterdam.

MUZIEKTHEATER

Kikker in de wolken (4+) door Theater Terra is een vervolg op Kikker, de musical, naar de verhalen van Max Velthuijs. Vandaag in Venlo (De Maaspoort), zaterdag in Drachten (De Lawei), zondag in Hoogeveen (De Tamboer), maandag in de Rijswijkse Schouwburg en woensdag in Leidse Schouwburg. Steeds om 14 en 16u.

Thomas (9+) van Xynix Opera is gebaseerd op het boek Van alle dingen van Guus Kuijer, over geluk en geloof. Muziek van Jeff Hamburg. Vrijdag (19.30u) in Utrecht (Stadsschouwburg), zaterdag (19.30u) in Zoetermeer (Stadstheater), zondag (13.30u) in Arnhem (Schouwburg) en woensdag (19u) in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Atalanta (14+) is een hiphopopera over de woede van jongeren in een verlaten stad. Door Het Waterhuis en het Rotterdamse podium Hal 4. Vandaag (14 en 20.15u), vrijdag- en zaterdagavond in Hal 4.

TENTOONSTELLINGEN

Ster in de stad geeft een indruk van het leven in de Indiase miljoenenstad Bombay. Je maakt een Bombaytour naar de sloppenwijken en de rijke buurten. Met muziek, film, dans en veel voorwerpen waan je je in een andere wereld. Tot eind maart 2007 in het Tropenmuseum Junior, Amsterdam. Voor de tours is reserveren raadzaam. Zie ook: www.tropenmuseumjunior.nl

Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Op 22 oktober is er een dj-workshop door DJ Miss Smile, voor iedereen vanaf 10 jaar. In Museon, Den Haag. Tel. 070-3381421.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden