JONG

De nieuwe voorstelling van verhalenverteller Wijnand Stomp heet De Olifantensteen. Over een steenhouwer en een koninklijk beeld. Zondag première in Haarlem (De Toneelschuur), maandag in Utrecht (Rasa)....

Tournee

De familievoorstelling van het RO Theater Hondje gaat over een straathond die de menselijke gekkigheid leert kennen, met poppenspelers, acteurs, poppen en muziek van Fay Lovsky. Vanavond in Eindhoven (Schouwburg), zaterdag en zondag in Arnhem (Schouwburg).

Stapelgek waren Medea en Jason op elkaar tot de ambitieuze Jason meer heil zag in een prinses. Teneeter speelt de tragedie Medea voor jongeren vanaf 14 jaar. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Haarlem (Toneelschuur).

Hoe boks je als meisje van acht op tegen de herinnering aan je dode broertje? Hannah is een theatrale vertelling, vanaf 7 jaar. Laatste voorstellingen: zaterdag in Enschede (Papenstraattheater), zondag in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

In Vergeten tonen vijf jonge mensen op hilarische wijze hun eenzaamheid. Tekst: Oscar van Woensel, regie: Daniëlle Wagenaar. Vanaf 14 jaar. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), vrijdag in Culemborg (De Fransche School).

Hakim houdt van smoesjes. Kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's ook. Smoesjes, voor iedereen die wel eens een smoesje vertelt. Vanaf 4 jaar. Zaterdag in Sneek (Amicitia), zondag in Soest (C3), woensdag in Doetinchem (Amphion).

Frank Groothof bewerkte Purcell's opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur tot een familievoorstelling met live muziek. Vanaf 7 jaar. Zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), zondag in Utrecht (Stadsschouwburg), dinsdag in Drachten (De Lawei), woensdag in Den Haag (Lucent Danstheater).

Het is bedtijd, maar Joep knutselt verwoed aan een kijkdoos. Zijn moeder is morgen jarig, dan is zij de koningin. Theater Terra speelt Koninginnesoep, vanaf 4 jaar. Zondag in Emmeloord ('t Voorhuis), woensdag in Apeldoorn (Orpheus).

Blauw Bloed van Het Filiaal is gebaseerd op een Iers sprookje waarin een koning de dood van zijn vrouw niet kan vergeten. Muziektheater vanaf 8 jaar. Vrijdag in Emmen (De Muzeval), zondag in Eindhoven (Plaza Futura).

Sliepie woont in een vuurtoren. Hij is bang voor het donker. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Zondag in Diemen (De Omval), woensdag in Soest (C3).

Bijna was ik goed is een voorstelling van Huis a/d Amstel over gehandicapte mensen voor wie de dagelijkse dingen niet zo vanzelfsprekend zijn. Vanaf 9 jaar. Zaterdag in Alphen a/d Rijn (Parktheater), zondag in Wageningen (Junushof).

Almere

Van vrijdag t/m zondag in verschillende theaters een theaterfestival voor kleuters en peuters: Twee turven hoog. Met een forum en voorstellingen, onder meer: Cees Brandt met Willie Wiebel, De Liedjesspeeltuin van Dirk Scheele, Mimetheater Gérard Pillen en Poppentheater Pimpernel. Informatie tel. 036 5339400.

Amsterdam

Samen verdienen ze hun brood met een heus draaiorgel. Vader en zoon, Foppe en Douwe, een voorstelling van Theatergroep Maccus. Vanaf 4 jaar. Woensdag in De Krakeling.

Cees Brandt met de peutervoorstelling Wiellie Wiebel (3+), op 3 februari om 14 uur in De Meervaart (Schippersschool).

Plume is een visueel familiespektakel over een pop door Theater Sirkel. Regie: Bas Zuiderland. Vanavond t/m zaterdag in het Ostadetheater.

Bad Angel (Sonnet 144), de jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam, wordt gespeeld parallel aan 'Dark Lady'. In de Bovenzaal van de Stadsschouwburg, vanavond t/m zaterdag.

Ieder meisje wil wel Assepoes zijn. Drie danseressen wringen zich in haar jurk. Geen Assepoes is een gedanst sprookje door Dansend Hart. Vanaf 6 jaar. Zondag in De Krakeling.

Brielle

Het Historisch Museum heet tot eind maart Boekie Boekie Museum waarin de kunstenaar Herman Helle een poëtische doolhof met vele deuren maakte, Dichters Deuren.

Den Haag

In de galerie van de Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Lieve kinderen, een tentoonstelling die laat zien hoe beeldende kunstenaars kinderen verbeelden. Zijn kinderen wel altijd zo lief? Tot en met 31 januari.

Percossa Percussion is een slagwerkconcert (7+), vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag in Theater Stella, Kerkstraat 11.

Nijmegen

Tien jonge acteurs spelen onder leiding van Jeroen Kriek in Jesaja, Jeremia, een verhaal voor jongeren vol onheilsvisioenen. Try-outs vanavond en vrijdag in Het Badhuis.

Utrecht

'Gaaphonger' een muzikaal en theatraal avontuur door De Kift, zondag om 11 en 14 uur in Vredenburg.

In het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106) t/m 28 februari een tentoonstelling over gebarentaal, Kijk! Taal. Zondag 31 januari om 14 en 15.30 uur De Bavianenkoning, een vertelvoorstelling (7+), waarbij een doventolk aanwezig is. Op 7 februari om 14 en 15.30 uur een korte cursus kwartetten met gebarentaal, voor iedereen vanaf 9 jaar. Aanmelden via tel. 030-2538008.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden