jong

DANS..

De Notenkraker (12+) door Jeugdtheater Hofplein. Dankzij een Transformerwordt het leven op straat opeens minder grauw. De straatbendes dansen desterren van de hemel. Vrijdag t/m 8 januari in Shakespearezaal, P. deHoochweg 222, Rotterdam.

THEATER

De bal is rond (8+) door Keizer en Van der Mast. Over beroemd zijn,voetbal, fanatieke ouders langs de lijn en dromerige jongens. Zaterdag inAgoratheater, Druten; zondag in Stadsschouwburg, Utrecht.

De oorlog van Kos (15+) door De Citadel. Een solo over de verhoudingentussen leraren en leerlingen, over afhankelijkheid en macht. De acteur isde leraar, het publiek de klas. Zondag in De Studio, Groningen.

Kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Liedjes, verhaaltjes en grappen.Onvervalst cabaret waarin kinderen onder meer worden aangesproken op hunhebberige gedrag. Zondag in de Lochemse Schouwburg en woensdag in DePurmaryn, Purmerend.

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Zondag in Podium Twente, Enschede.

Sprookjes van nu (10+) van Kees van Loenen door Het Waterhuis. Regie:Roel Twijnstra. De dood, een aardige man, praat in de hemel met Bala, eenmeisje dat wil vergeten hoe hard ze op aarde heeft moeten werken. Maar Balais hindoe en moet na haar dood weer terug. Zondag in het Jeugdtheaterhuis,Gouda.

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: LiesbethColthof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Tweevrienden hebben elkaar sinds de oorlog niet meer gezien. Als de brug isherbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Zondag in de RotterdamseSchouwburg.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Naar hetgelijknamige boek van Torgny Lindgren. In een dorp zet een dodelijke ziektealle normen en waarden op hun kop. Vanavond in De Krakeling, Amsterdam;vrijdag in de Schouwburg, Arnhem; zaterdag in het Laaglandtheater, Sittard.

Mama is jarig (4+) door Peter Zegveld. Eenmansmuziektheater metprojectie en spel waarin een kind de onmogelijkste dingen moet doen vanwegemama's verjaardag. Woensdag in De Roestbak, Almere.

MUZIEKTHEATER

Annie (6+) door V & V Entertainment. Lekker ouderwetse musical, grootsopgezet, over het weesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vrijdag,zaterdag en zondag in De Vest, Alkmaar; 21 t/m 26 december in Orpheus,Apeldoorn, 28 t/m 30 december in Gouda (Schouwburg).

Ikie hoort alles (3+) door de Tafel van Vijf. Tekst en spel: Herman vanBaar. Muziektheater over een jongetje dat alles hoort, maar er niet overpraat. Zondag in De Omval, Diemen.

MUZIEK

Blik (12+) door Blokfluitkwartet Brisk, kamermuziek met als thema'kijken en bekeken worden'. Vrijdag in De Oosterpoort, Groningen.

Kinderconcert (4+) op de pianola, zondag om 13 uur in het PianolaMuseum, Amsterdam.

Peter en de wolf van Prokofjev door Residentie Orkest o.l.v. KevinEdusei, zondag om 12 en 14.30 uur in de Philipszaal, Den Haag.

Idomeneo, koning van Kreta (7+) van Mozart door Camerata Amsterdam,Amadeo-vocalis en Frank Groothof, woensdag (19u) in MuziekcentrumEindhoven.

TENTOONSTELLINGEN

Ikke, ikke, ikke in de Rotterdamse Villa Zebra op het Museumplein dagenvijftien kunstinstallaties je uit om te ontdekken hoe bijzonder je bent.Tot en met 3 februari. Meer informatie: www.villazebra.nl.

Verhalenzolder (6+), in het Bijbels Museum in Amsterdam, brengt je doorde woestijn naar het land van Abraham/Ibrahim. Het eindpunt is Jeruzalem.In het museum zoek je de voorwerpen uit de verhalen. Tel. 020-6242436(www.bijbelsmuseum.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden