Jong

DANS..

Gutsman (10+), danstheater naar de strips van Erik Kriek m.m.v. Erik Kriek als De Tekenaar. Vandaag t/m zondag (20.30u) in de Melkweg, Amsterdam.

Kylian4Kids (8+) door Introdans met vijf aangepaste balletten van Jirí Kylián, waaronder Stamping Ground en Sechs Tänze. Zondag in Arnhem (Schouwburg), 21 november in Nijmegen (Stadsschouwburg).

No Kidding (4+), een intense dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Dinsdag om 14.30u in Theater Krater, Amsterdam en woensdag om 14.30u in ’t Kapelletje, Rotterdam.

THEATER

Ragnarok (9+) gebaseerd op de eeuwenoude mythologie uit IJsland. Over een kleine jongen die wakker wordt op het ijs en ziet dat de wereld is veranderd in een vriezende vlakte. Regie: Giselle Vegter. Vrijdag en zaterdag (19.30u) in De Krakeling, Amsterdam.

Perô of de geheimen van de nacht (5+) van Speeltheater Holland is terug op het repertoire. Naar het boek van Michel Tournier, over een bakker met liefdesverdriet. Zondag en woensdag (14.30u) in Edam.

Het Mysterie van Villa Fantoom (6+) van poppenspeler Ila van der Pouw gaat over spoken, die in opstand komen tegen de verkoop van hun villa. Zondag (14.30u) in De Vest, Alkmaar.

Stemmen (8+) van theatergroep Kwatta is een nieuwe tekst van Frans Strijards, over smaak, waarheid en nog veel meer. Vrijdag om 14.30 en 19.30u en zondag om 14.30u in Het Badhuis, Nijmegen.

Cinema Victoria (6+). Mimegroep Unieke Zaken neemt de kijkers mee in een nostalgische bioscoop waar detectives zomaar uit het filmdoek stappen. Zondag om 15u in Plaza Futura, Eindhoven; maandag om 14.30u in de Meervaart, Amsterdam; dinsdag om 15u in de Tamboer, Hoogeveen en woensdag om 15u in de Koornbeurs, Franeker.

Morgen begon ik (8+) door Het Filiaal naar Toon Tellegens boek Mijn avonturen door V. Swchwrm. Over angst, en boosheid, verliefd zijn en het gelukkigste moment van je leven. Vandaag om 15u in de Verkadefabriek, Den Bosch en zondag om 14.30u in Podium Mozaiek, Amsterdam.

MUZIEK

De Weg is Weg, kinderconcert door ensemble Di Gojim m.m.v. Bodil de la Parra (verteller) in regie van Frans Weisz. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30u in het Concertgebouw, Amsterdam.

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, waar kinderen (7-11 jr) kunnen spelen met geluid. Je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en speciale computers. Tel. 020-7882000 .

MUZIEKTHEATER

Atalanta (14+), een hiphopopera over de woede van jongeren die dolen door de verlaten stad. Van het Waterhuis i.s.m. het Rotterdamse podium Hal 4. Wegens succes verlengd t/m 28 oktober; dinsdag t/m zaterdag om 20.15u, woensdag en donderdag ook om 14u.

Jungleboek, Mowgli en het regenwoud (6+), musical naar Kiplings verhalen, bewerkt door Ivo de Wijs. Vandaag (14 en 19u) in Weert (Munttheater); zaterdag (15 en 19.30u) in Theater Kerkrade; zondag (13.30 en 16.30u) in Theater a/h Vrijthof, Maastricht; dinsdag (14 en 19.30u) in Het Park, Hoorn en woensdag (13.30u) in Martini Plaza, Groningen.

Kikker in de wolken (4+) door Theater Terra is een vervolg op Kikker, de musical, naar de verhalen van Max Velthuijs. Vandaag in De Maaspoort, Venlo; zaterdag in De Lawei, Drachten; zondag in De Tamboer, Hoogeveen; maandag in de Rijswijkse Schouwburg; woensdag in de Leidse Schouwburg - steeds om 14 én 16u.

Thomas (9+) van Xynix Opera is gebaseerd op Van alle dingen van Guus Kuijer, over geluk en geloof. Muziek van Jeff Hamburg. Vrijdag om 19.30u in Stadsschouwburg Utrecht; zaterdag om 19.30u in Stadstheater, Zoetermeer; zondag om 13.30u in Schouwburg Arnhem en woensdag om 19u in Stadsschouwburg Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Ster in de stad geeft een indruk van het leven in de Indiase miljoenenstad Bombay. Je maakt een Bombaytour naar de sloppenwijken en de rijke buurten. Met muziek, film, dans en veel voorwerpen waan je je in een andere wereld. Tot eind maart 2007 in het Tropenmuseum Junior, Amsterdam. Voor de tours is reserveren raadzaam. Zie ook: www.tropenmuseumjunior.nl

Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Voor onbepaalde tijd in Museon, Den Haag. Tel. 070-3381421 (www.museon.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden