jong

FESTIVAL..

Wereldkinderfestival met veel dans, zang en muziektalent uit de Oriënt. Met Roma-muziek en dans van de Sulukule Kids, buikdans en nieuwe dansen op oude klanken van Anatolia Junior Fire, workshops en Turkse verhalen. Vrijdag om 19u in de Leidse Schouwburg en maandag om 13u in De Prinsentuin, Leeuwarden. Zie ook: www.wereldkinderfestival.nl

THEATER

Wat heb je grote ogen (8+), een griezelsprookje van Elien van den Hoek die door het stadscentrum van Almere voert. Waar je grootmoeder tegenkomt, en musicerende biggetjes en een heuse wolf. Vandaag t/m 11 juni, om 16 en 19.30u. Reserveren via www.bontehond.net of tel. 036-5347777.

Jeanne d'Arc (6+) door Jeugdtheater Hofplein. De engelen Catharina en Margaretha helpen het boerenmeisje Jeanne bij het verwezenlijken van haar droom. Vrijdag en zaterdag om 19u en zondag om 14u in Theater Het Plein in Ridderkerk.

Puur Natuur (8+) door Theater De Citadel. Tekst en regie: Feico Sobel. Waarom praten mensen met dieren? Houden dieren eigenlijk wel van mensen? En hoe dierlijk zijn wij? Vrijdag in het Citadeltheater, Groningen.

MUZIEKTHEATER

De Barbier van Sevilla (6+), gespeeld, gedanst en gezongen door Pim van Alten en leerlingen van Jeugdtheater Hofplein. Vandaag t/m 10 juni in Hofpleintheater, Rotterdam.

Pluk redt de dieren (5+), het vervolg op Pluk van de Petteflet, naar het boek van Annie M.G. Schmidt, met muziek van Peter van Hintum. Tekst: Wil van der Meer en Bruun Kuijt. Zaterdag in Delft (De Veste), zondag in Noordwijk aan Zee (Theater In de Muze), maandag in Oldenzaal (De Bond), 7 juni in Enschede (Schouwburg).

De Trullenhoedster (8+), grote familiemusical door Opus One. Tom Poes redt een verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list. Met Jon van Eerd als Bommel. Vrijdag in Veenendaal (De Lampegiet), zaterdag en zondag in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag 9 juni in Uden (Markant).

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en een tangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk, maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zaterdag in de Leidse Schouwburg en zondag in Schouwburg, Tilburg.

MUZIEK

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, waar kinderen (7-11 jr) kunnen spelen met geluid. Je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en speciale computers. Tel. 020-7882000 of klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

TENTOONSTELLINGEN

De Kleine Biennale, nieuw werk van tien kunstenaars, speciaal voor kinderen. Van o.a. André van Bergen, Ingrid Mol, Mark Bain, Meschac Gaba, Hester Oerlemans en Wouter van Riessen. Om mee te spelen, maar soms ook alleen om te bewonderen. Fort 't Hemeltje, Fortweg 11, Houten. Tot en met 18 juni: 3 en 4 juni van 11-22u, en 5 juni van 11-20u (www.dekleinebiennale.nl).

Wim Hofman, schrijver én illustrator van kinderboeken, is de hoofdpersoon van een tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum (Letterkundig Museum, Den Haag). Je gaat op reis door zijn geheimzinnige wereld, waar je Koning Wikkepokluk en de Stoorworm kunt tegenkomen (t/m 6 augustus). Tel. 070-3339666.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden