jong

DANSNo Kidding (4+), een intense dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Zondag (14u) in het KIT Tropentheater in Amsterdam....

THEATER

Wolf! (6+) door Huis aan de Amstel is een sprookje over vriendschap naar het boek Schaap met Laarsjes van Maritgen Matter. Vrijdag (16.30u) in Orpheus in Apeldoorn, zaterdag (14.30u) in ’t Spant in Hilversum.

Romeo Delta (14+) door MUZtheater gaat over vier mariniers die in het Midden-Oosten een regeringsleider uit de weg moeten ruimen. Regie: Ben Harrison. Vanavond (20.30u) in Arnhem (Schouwburg), dinsdag (20u) in Tilburg (Schouwburg).

Morgen ben ik anders (8+), grappig en ontroerend relaas over een jongen die liever een meisje wil zijn, naar Majlent van Ted van Lieshout. Zondag (14.15u) in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Heksen (8+), de avonturen van het weesjongetje Boy (naar het befaamde boek van Roald Dahl), vol humor en gegriezel. Vrijdag om 19.30u in De Kampanje in Den Helder, zaterdag om 19.30u in Theater Castellum in Alphen a/d Rijn.

Dochters van Lear (8+) in een vrije bewerking van Shakespeare verplaatst TgMax Lears dochters naar een schamel restaurant. Zaterdag (19.30u) in Stadstheater, Zoetermeer en zondag (14.30u) in de Goudse Schouwburg.

Haast of de Kokadrielje (9+), over een vrouw in een bergdorp die een gelukszoeker ontmoet. Door Theater Artemis. Vrijdag om 19u in de Nieuwe Vorst in Tilburg.

MUZIEK

De Weg is Weg, kinderconcert (6+) met muziek van Jaap Mulder en tekst van Judith Herzberg door Di Gojim m.m.v. Bodil de la Parra (verteller), zondag om 14 en 15.30 uur in De Doelen, Rotterdam.

De Gouden Schoentjes van Tsjaikovski, kinderconcert (4+) door Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Ivan Meylemans m.m.v. Miranda van Kralingen (verteller), zondag om 14.15 en 16u in De Doelen, Rotterdam.

Het licht van kerstmis, kerstprogramma door Nationaal Jeugdkoor en Dieuwertje Blok (verteller), woensdag in Philharmonie, Haarlem.

MUZIEKTHEATER

De prinses op de erwt (4+) is een ‘wilde’ versie van Andersens sprookje, waarin Siebert en Hillegonde – die een beetje gek zijn – met prins Plons uit Bordurië op zoek gaan naar een prinses. Door Jeugdtheater Hofplein, in het theater aan de Benthemstraat in Rotterdam. Met muziek van Ton Scherpenzeel. Van 15 december t/m 4 februari. Zie ook www.hetisecht.nl

Het Knuffelbos (2+) van Cees Brandt is een muzikaal kijkspel waarin twee meisjes een roze kale boom nieuw leven in blazen. Zondag (14.30u) in Theater Pepijn in Den Haag.

Honk! (8+), familiemusical naar het sprookje Het Lelijke Eendje met tekst en muziek van Anthony Drewe en George Stiles. Zondag om 15u in Het Park in Hoorn.

Reuzenkokodil (4+): René Groothof brengt samen met filmorkest Max Tak deze opwindende Roald Dahl-vertelling over een krokodil die trek krijgt in kinderen. Zondag (14.30u) in de Hanzehof in Zutphen.

Ode twee (9+), concert voor een stille drummer is opnieuw een staaltje muzikaal theater van Stella Den Haag. Vrijdag en zaterdag om 19.30u in De Krakeling in Amsterdam.

Stemmen (8+) van Kwatta is een tekst van Frans Strijards, over smaak, waarheid en nog veel meer. Zaterdag (19.30u) in Odeon in Zwolle, zondag (15u) in Chassé Theater, Breda.

Kikker in de wolken (4+), door Theater Terra is een nieuw avontuur van Max Velthuis’ creatie Kikker, over vriendschap en de kunst van het vliegen. Zaterdag (14 en 16u) in Posthuis Theater in Heerenveen, zondag (14 en 16u) in Stadsschouwburg, Nijmegen.

Waanzin (14+) van Het Syndicaat, een wrang-komisch godsdienstfanatiek duo trekt in een curieuze kar door het land. Van 20 t/m 23 december om 20u in het Rozentheater in Amsterdam.

Mijn speelgoed (4+), de komst van een nieuw broertje verandert het bestaan van computergekke Bas compleet. Een muzikale familievoorstelling van Virga Lipman. Zondag (15u) in CC De Adelberg in Lommel.

TENTOONSTELLINGEN

Ster in de stad geeft een indruk van het leven in de Indiase miljoenstad Bombay. Je maakt een Bombaytour naar de sloppenwijken en de rijke buurten. Met muziek, film, dans en veel voorwerpen waan je je in een andere wereld. Tot eind maart 2007 in het Tropenmuseum Junior, Amsterdam. Voor de tours is reserveren raadzaam. Zie ook: www.tropenmuseumjunior.nl

Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Voor onbepaalde tijd in Museon, Den Haag. Tel. 070-3381421.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden