jong

DANS..

Stamping Sounds van Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit zeschoreografieën, waaronder nieuwe stukken van Delcroix en Battle, StampingGround van Kylian en Two Sections van Nils Christe. Zondagmiddag inStadsschouwburg, Nijmegen.

THEATER

Nog even nog even nog (5+) door Het Laagland. Tekst: Bouke Oldenhof.Regie: Silvia Andringa. Over een prinsje dat geboren moet worden, maar nietdurft. Woensdag in De Meervaart, Amsterdam.

Hannah & Hannah (12+) van John Retallack door het Muztheater. Regie:Corrina Manara. Een internationaal bekroond stuk over de geheimevriendschap van twee meiden, de een uit Nederland, de ander uit Kosovo.Vanavond in Het Kruithuis, Groningen.

Van binnen moet je wezen (8+) door Blauwe Engel en Woelige Baren. Regie:Noël Fischer. Een vrolijk en zielig sprookje over de fantasierijke Saardie zich niet thuis voelt bij de mensen en daarom een andere wereldverzint. Woensdag in Stadstheater, Zoetermeer.

Riket met de Kuif (5+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink.Beeldend theater naar het sprookje van Moeder de Gans. Zaterdag inSpeeltheater Holland, Edam; zondag in De Toneelschuur, Haarlem; woensdagin Het Kruithuis, Groningen.

De Sjeik is rijk (7+) door Theater Artemis. Tekst: Kamiel Vanhole.Regie: Floor Huygen. Een Nederlandse sporter belandt in het rijk van desjeik. Die ziet wel toekomst in hem. Maar voor hoe lang? Zondag in De LieveVrouw, Amersfoort; woensdag in Kunstmin, Dordrecht.

Lijk (14+) van Esther Gerritsen door Het Syndicaat. Regie: DaniëlleWagenaar. Thriller waarin tijdens een gezellig familieweekend in de tuineen leeg graf wordt ontdekt. Voor wie is dat bedoeld? Vanavond in Frascati,Amsterdam; dinsdag en woensdag in het Rozentheater, Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

Oroek of zout in je snuit (8+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Concept enregie: Flora Verbrugge. Muziektheater over de zee, een oude zeehond en deonthulling van een geheim. Zaterdag in De Krakeling, Amsterdam; zondag inStadsschouwburg, Utrecht.

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: JokeHoolboom. Over tantes die ogen als lieve oma's, terwijl ze alle kinderenuit de weg willen ruimen. Gebaseerd op films van Hitchcock. Vrijdag in DeTamboer, Hoogeveen; zondag in de Schouwburg, Arnhem.

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en eentangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk,maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zondag in deKoninklijke Schouwburg, Den Haag.

Annie (6+) door V & V Entertainment. Lekker ouderwetse musical, grootsopgezet, over het weesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vrijdag,zaterdag en zondag in Theater Markant, Uden.

TENTOONSTELLINGEN

Op reis met Abraham/Ibrahim (6-12 jaar) is een reis die je kunt makenop de verhalenzolder van het Bijbels Museum in Amsterdam. Je krijgt eenkoffertje mee op je speurtocht. Zondag om 14 uur. Tel. 020-6242436.

Bang Bootje (4+) in Villa Zebra gaat over een bootje dat niet in hetwater durft. Hoe kun je hem daarmee helpen? Ted van Lieshout bedacht nogmeer vragen, die over kunst gaan of over muziek. Tot en met 1 september inVilla Zebra, Rotterdam. Tel. 010-2411717.

We spelen circus, bijzondere voorwerpen uit de collectie van hetSpeelgoedmuseum in Deventer, t/m 5 november. Tel. 0570-693786.

Jouw wereld, mijn wereld is de nieuwe permanente tentoonstelling in hetMuseon in Den Haag over het ontstaan van de mens. Daar is ook detentoonstelling Menseneters , over gevaarlijke dieren (t/m 5 juni). Zieook: www.museon.nl.

Kikker & Co (4-12 jr.) poppententoonstelling voor en door kinderen.Breng Max Velthuijs' Kikker of de kraai uit Annie M.G. Schmidts Otje totleven door een voorstelling te maken. En bekijk de handpoppen enmarionetten van poppenspeler en ontwerper Rieks Swarte. Tot en met 17 aprilin het Theatermuseum in Amsterdam. Tel. 020-5513300 (www.tin.nl).

Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over hedendaags Iran metduizend-en-één voorwerpen, verhalen, gedichten, geuren en klanken in hetTropenmuseum in Amsterdam. De tegelkunst, poëzie, kalligrafie, muziek,kleding en dans tonen de culturele diversiteit van Iran. Rondleidingen opwo za zo vanaf 11u. Tot eind maart. Tel. 020-5688233(www.tropenmuseumjunior.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden