Jong

Tournee..

Amsterdam

Kunstweb presenteert zich met voorstellingen en korte dansacts door en voor jongeren. In VrijMoedig (12+) wordt het leven voorgesteld als een landkaart waar ergens een schat verborgen ligt. Het Geheim (12+) is een musical over geheimen van jezelf en van anderen. Zondag in De Krakeling.

Matzes bakken en hebreeuwse letters schrijven: de tentoonstelling In Mokum staat een huis in het Joods Historisch Museum vertelt kinderen iets over de joodse cultuur van nu. Van 25 juni t/m 1 december 2002.

Baarn

Op kasteel Groeneveld kunnen kinderen al wandelend de belevenissen van prinses Pelsdiertje volgen, uit het sprookje Bontepels (t/m 27 augustus).

Den Haag

Stach wil koning worden, maar dat kan alleen als je beschikt over wijsheid en moed. Zure ministers laten hem een serie onmogelijke opdrachten uitvoeren. En dan wordt hij ook nog verliefd. Koning van Katoren (8+) is een muzikale familievoorstelling naar het boek van Jan Terlouw. Met liedjes van Ivo de Wijs, muziek van Fons Merkies, regie Peter de Baan. Vanaf vrijdag in de Koninklijke Schouwburg.

Een Indische tweeling blikt terug op zijn jeugd en herinnert zich op een hilarische manier de verhalen van ooms en tantes. Zo passeert ongemerkt 60 jaar geschiedenis. Sloom bloed (10+) is een familievoorstelling van Wederzijds. Zaterdag op de Pasar Malam, op het Malieveld.

Groningen

Originele tekeningen van Dikke Dik en vriendjes, gemaakt door Jet Boeke in het Grafisch Museum, Rapenhauptstraat 65 (t/m 27 augustus).

Hoorn

In het Museum van de Twintigste Eeuw 25 jaar Sesamstraat: over Bert en Ernie en hun schepper Jim Henson (t/m 29 oktober).

Leiden

Asterix en Obelix zijn de gidsen op de tentoonstelling Asterix en Europa in het Rijksmuseum van Oudheden (t/m 1 oktober).

Rotterdam

De Parade in het Museumpark kent ook een Kinderparade. Vandaag en vrijdag staat er de Griezelbus, zaterdag speelt Theater Vandenbulck de kinderopera De Vuurvogel en zondag is er een optreden van de Bende Dapitulet.

Na de dood van haar vader wordt een meisje door haar stiefmoeder als werkster gebruikt en uitgelachen door haar drie stiefzusters. Tot de fee haar op een nacht meevoert naar het koninklijk bal. Assepoester (4+) door Jeugdtheater Hofplein, vrijdag, zaterdag en zondag in Theater Hofplein.

Utrecht

Stel je voor dat je op je zevende verjaardag rond middernacht ineens verandert in een behaard wezen met klauwen, puntige oren en een staart! Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Woensdag in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement presenteert Muziekfabriek, met elke zondagmiddag een open podium en elke zaterdag een workshop. Tot en met 27 augustus (www.muziekfabriek.nl).

Zaandam

Tienduizend dromen is een project in het Zaans Museum voor kinderen vanaf 8 jaar, met 'droomkistjes' van kinderen, historisch speelgoed en schilderijen over 'verlangen'. Tot en met 3 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden