Jong

Tournee..

Introdans Ensemble voor de Jeugd presenteert vier choreografieën van Hans van Manen in Mix4Kids, vrijdag in Emmen (De Muzeval) en zondagmiddag in Utrecht (Stadsschouwburg).

Teneeter speelt Troje Trilogie onder de naam Andromache (14+). Over alles wat oorlog binnen een koninklijke familie teweeg brengt. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), vrijdag in Nijmegen (Badhuis), zaterdag in Den Bosch (Theater Bis), zondag in Nijmegen (Badhuis), woensdag in Drachten (De Lawei).

Koning van Katoren (8+) is een muzikale familievoorstelling, vrijdag, zaterdag en zondag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), dinsdag en woensdag in Leeuwarden (De Harmonie).

Twee broers hebben alles in hun huis zelf gemaakt. Knappe koppen zijn het, maar ze willen steeds meer weten. Dat loopt spaak. Het Filiaal maakt er muziektheater van: Gluurhuis (5+). Zondag in Groningen (Grand Theatre), woensdag in Amsterdam (Cultureel Centrum Holendrecht).

Geïnspireerd door oude Arabische verhalen reizen twee vertellers in De Liefste (5+) langs allerlei mythen en sprookjes. Door Huis aan de Amstel, zondag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Gemert (De Eendracht).

Het Rotterdamse Waterhuis speelt Hassan en het paarse krijtje (5+), over een glazenwasser die met krijt op het raam schrijft. Naar het prentenboek van Sjoerd Kuyper. Zondag in Rotterdam (Schouwburg), woensdag in Amsterdam (De Krakeling).

Hoe laat je een boom zingen of een vogel appels leggen? Vlinderen (4+) door Silvia Andringa. Zaterdag in Woerden (De Kloostertuin), woensdag in Soest (C-3).

Twee oude mannen lopen krom omdat ze zoveel weten dat hun hoofd er zwaar van is geworden. Ze graven letterlijk in het verleden om iets te zoeken wat er niet is. Keten van Peter Zegveld staat zaterdag in Amsterdam (Frascati), zondag in Haarlem (Toneelschuur).

Amsterdam

Vijf jongens tussen 14 en 20 proberen te vinden waarin hun 'mannelijkheid' schuilt. Mannen (14+) is een voorstelling van Speeltheater Gent. Vrijdag in De Krakeling.

Jongerentheatergroep DOX brengt interculturele podiumkunst voor jongeren. Lonesome Cowboy (12+) is een dansvoorstelling over eenzaamheid. Vanavond in De Krakeling.

In het Joods Historisch Museum zondag om 14.30 uur een workshop Hebreeuwse letters in beweging en kleur (6-10 jaar) o.l.v. beeldend kunstenaar Monique van der Veer.

Den Bosch

Voor een vierjarige lijkt de badkamer een danszaal. Wiesje wast zich af (4+) toont het avondritueel van een kleuter die alles zelf wil doen. Een voorstelling door Theater Artemis. Woensdag in Theater a/d Parade.

Den Haag

Ome Willem (Edwin Rutten) vertelt het verhaal van Tijl Uilenspiegel terwijl de Koninklijk Militaire Kapel de muziek van Richard Strauss speelt. Vrijdag om 19 uur in de Philipszaal.

Drachten

De dag dat mijn broer niet thuis kwam (10+) is geïnspireerd op de belevenissen van Palestijnse acteurs. Liesbeth Coltof regisseert bij Huis a/d Amstel. Dinsdag in De Lawei.

Eindhoven

Buitelende hormonen, natte en heldhaftige dromen en een groot verlangen in Co-Starring (12+) door het Muztheater. Een theatersolo met live muziek. Vanavond in de Stadsschouwburg.

Enschede

Twee broers zijn na de dood van hun moeder niet alleen wezen, ze zijn ook onterfd. Hoe verder? Geld (8+) door Sonnevanck, zondag in de Twentse Schouwburg.

Rotterdam

Jeugdtheater Hofplein is gerenoveerd en heeft op 24, 25 en 26 november een feestelijk openingsweekend, met rondleidingen en een openingsvoorstelling door 100 leerlingen.

Tilburg

Over onvoorwaardelijke broederliefde gaat Tikkie blauwe ogen (7+). Vijf broertjes van drie moeders en één vader werken in papa's timmerwerkplaats. Regie: Rob Vriens. Zondag in de Schouwburg.

Zaandam

Die nacht zal hij voor het eerst met zijn vriendinnetje naar bed gaan, maar hij heeft geen geld om haar mee uit te nemen. Beat (12+) door Het Laagland. Vrijdag in Zaantheater.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden