JONG

Macht maakt hongerig naar meer macht, dat is het thema van 'Macbeth'. Imme Dros bewerkte Shakespeare's stuk tot een thrillerachtig sprookje vol heksen en verschijningen voor een publiek vanaf 10 jaar....

Tournee

Almere

In het centrum van Almere Haven zondag van 10 tot 17 uur een Kinderboekenmarkt, met kinderfilms en poppenkast.

Amsterdam

Kijk je weleens stiekem naar binnen als je langs verlichte ramen loopt? Thuis, de nieuwe voorstelling van Huis aan de Amstel speelt in op die nieuwsgierigheid en laat zien wat er in die huizen gebeurt. Achter vijf deuren op een galerij van de flat Koningshoef in de Bijlmermeer volgen vijf korte toneelstukjes elkaar op met twee Turkse broers, een Surinaamse familie, een oud echtpaar, een alleenstaand meisje en een Nederlands gezin. Zaterdag en zondag om 13 en 16 uur; tel. 020-6229328.

Het gevecht van jonge mensen om zich te ontwikkelen tot een vrij individu is het thema van Breaktime van theatergroep Mevrouw Smit naar het boek van Aidan Chambers. Regie: Silvia Andringa. Vanaf 14 jaar. Vrijdag in het Ostadetheater.

Part Two, een tekst van Oscar van Woensel, gaat over vriendschap. Maar het is ook de reconstructie van een moord. Vanaf 14 jaar. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Frascati.

In het Joods Historisch Museum zondag om 13.30 uur een kinderrondleiding. Twee acteurs nemen de kinderen (tussen 4 en 11 jaar) mee door het museum.

Baarn

Wat zie je dan? is een tentoonstelling over zon en schaduw, licht en donker, en spiegeling, gemaakt door tekenares Angela de Vrede. In Kasteel Groeneveld, t/m 31 augustus.

Den Haag

Opnieuw wordt op 20 mei de Annie M.G. Schmidtdag gevierd. In alle kinderboekwinkels kunnen kinderen tot 18 uur hun stem uitbrengen op personages uit de boeken van Annie Schmidt, zoals Floddertje (lijst 3), Dikkertje Dap (lijst 2), Roel-met-gevoel (lijst 8). In de Haagse Kinderboekhandel Alice in Wonderland (Piet Heinstraat 2) lezen staatssecretaris Nuis en andere politici woensdagmorgen voor uit het werk van Schmidt en speelt 's middags de band Dierenpark liedjes van Annie M.G. Schmidt.

Gorinchem

Een Kinderdansfestival, zondag in De Nieuwe Doelen, waar vanaf 15 uur twaalf kinderdansgroepen uit Zuid-Holland zullen optreden. Van jazzdans en disney tot tapdans en klassiek ballet.

Harderwijk

Een boom omhakken gaat niet zomaar. Twee houthakkers krijgen heel wat problemen op hun dak, want de boom leidt een eigen leven. La-da-di-BOOM is een voorstelling van De Verbeelding met twee acteurs, poppen en muziek. Regie: Jeroen van den Berg. Vanaf 4 jaar. Zondag in de Catharinakapel.

Meppel

In Schouwburg Ogterop en andere theaters nog t/m 18 mei het Internationaal Poppenfestival, met onder meer het Spaanse Companya Jordi Bertran ('Poèmes Visuals'), een workshop over licht, een doorlopend videoprogramma met animatiefilms van Eric Steegstra en een aantal tentoonstellingen.

Rotterdam

Repelsteel is een familievoorstelling door Theater Maatwerk, een groep acteurs met een verstandelijk handicap. Van 19 t/m 22 mei in het theater aan de W. Buytewechstraat.

In Het Schielandshuis en De Dubbelde Palmboom zondag om 14 uur een speciale kinderrondleiding.

Roosendaal

Geen gewoon meisje is een eenakter van de jonge schrijfster Lot Vekemans, gespeeld bij Theater Artemis. Over een hartveroverend meisje en haar vader die ontdekt dat opvoeden grenzen heeft. Regie: Matthijs Rümke. Vanaf 9 jaar. Woensdag in De Kring.

Spijkenisse

Een dag van koper van het Gentse Speeltheater ontstaat elke keer al improviserend. De acteurs gaan ter plekke in op suggesties van het publiek. Vanaf 4 jaar. Woensdag in De Stoep.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden