Jong

De meisjes van Aboke (10+) door Het Waterhuis, regie: Roel Twijnstra. Een waar gebeurd verhaal over kostschoolmeisjes uit Oeganda die werden gekidnapt door een wreed rebellenleger....

Vaders en eieren (8+) van Heleen Verburg door Het Vervolg. Regie: Silvia Andringa. Over hoe lang twee ouders moeten wachten op een kleintje. Dagelijks, behalve maandag en dinsdag in het Derlon Theater in Maastricht.

Ongelikt King Lear (15+) door Laika en Het Paleis. Regie: Jo Roets. Lear wil zijn rijk verdelen en vraagt hoeveel zijn kinderen van hem houden. Dinsdag in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Alice (8+) naar Lewis Caroll door Rieks Swarte. Over het meisje dat in slaap valt, krimpt en groeit en konijnen, muizen en hertoginnen verslaat. Van 18 t/m 30 december in de Stadsschouwburg van Haarlem.

Hans en Grietje (6+) door Theater Sonnevanck. Regie: Flora Verbrugge. Het bekende sprookje als humoristisch muziektheater. Zaterdag in Theater Sonnevanck, Enschede, zondag in Schouwburg, Rotterdam.

Heldenhart (6+) door Theatro Munganga. Tekst en regie: Carlos Lagoeiro. Het Licht is geroofd van de aarde, de akkers verdorren. Alleen een held kan alles redden. Zondag in De Krakeling in Amsterdam, woensdag in Het Kruithuis in Groningen.

Wake Up Call (14+) door Het Syndicaat. Regie: Ivar van Urk. Sinds zijn broer is overleden sluit Simca zichzelf op in zijn kamer. Vanavond in Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort, vrijdag in 't Gouwe Huis in Gouda, dinsdag en woensdag in Ostadetheater in Amsterdam.

Medusa (14+) door Het Laagland gaat over het mooie meisje Medusa dat zich laat verleiden door de god Poseidon. Regie: Silvia Andringa. Vanavond en vrijdag in De Harmonie in Leeuwarden, dinsdag in de Rotterdamse Schouwburg, woensdag in De Twentse Schouwburg, Enschede.

Co-Starring (12+) door het Muztheater. Een theatersolo met live muziek over buitelende hormonen en opwindende dromen. Vanavond in Het Kruispunt, Barendrecht, vrijdag en zaterdag in Lantaren/Venster in Rotterdam, dinsdag in Het Kruithuis in Groningen, woensdag in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp.

Maanvirus (9+) van Theater Artemis, tekst en regie: Moniek Merkx. Een meisje is vermoord, de dader is spoorloos. Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam, zondag in De Harmonie in Leeuwarden.

Diggydotcom (14+) door Made in da Shade. Regie en tekst: Marjorie Boston en Maarten van Hinte. Acht personages treffen elkaar in de cyberwereld. Vanavond en vrijdag in De Krakeling in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden