jong

DANS..

Stamping Sounds van Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit zeschoreografieën, waaronder nieuwe stukken van Delcroix en Battle, en de'Introdanspremières' van Stamping Ground van Kylian en Two Sections vanNils Christe. Zaterdagavond en zondagmiddag in Schouwburg, Arnhem; 2 maartin Goudse Schouwburg.

LITERATUUR

Boekids is een literair jeugdfestival, op 25 en 26 februari in Theatera/h Spui en Filmhuis Den Haag. Zaterdag is het thema Suriname, en is erveel muziek; zondag een tiental kinderboekenschrijvers onder wie ToonTellegen, Carry Slee, Jet Boeke en Sylvia Witteman. Zie ook:www.boekids.nl.

THEATER

Botje (4+) door Kwatta, regie: Josée Hussaarts. Mevrouw Botje ligtoverhoop met haar huishoudelijke apparaten, die geen zin meer hebben. Van1 t/m 5 maart in Het Badhuis, Nijmegen.

Het Slot (4+) door Theatergroep Wederzijds. Concept en regie: TedKeijser. Een beeldende, muzikale voorstelling gebaseerd op de sprookjes vanAndersen en Grimm. Zondag in de Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam; woensdagin het Stadstheater, Zoetermeer.

Van binnen moet je wezen (8+) door Blauwe Engel en Woelige Baren. Regie:Noël Fischer. Een vrolijk en zielig sprookje over de fantasierijke Saardie zich niet thuis voelt bij de mensen en daarom een andere wereldverzint. Zondag in het Grand Theatre, Groningen.

Riket met de Kuif (5+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink.Beeldend theater naar het sprookje van Moeder de Gans. Vandaag in hetZaantheater, Zaandam; zondag in De Roestbak, Almere.

De Sjeik is rijk (7+) door Theater Artemis. Tekst: Kamiel Vanhole.Regie: Floor Huygen. Een Nederlandse sporter belandt in het rijk van desjeik. Die ziet wel toekomst in hem. Maar voor hoe lang? Vrijdag inProvadja, Alkmaar; woensdag in het Kruithuis, Groningen.

Vuurtoren wacht (4+), concept en regie: Gienke Deuten. Een muzikaalsprookje over een vuurtorenvrouw die alleen achterblijft als haar matroosis uitgevaren. Zondag in De Tobbe, Voorburg; woensdag in het Ostadetheater,Amsterdam.

Zand erover (14+) door Het Laagland. Twee broers nemen afscheid van hunvader in een cabareteske, tragikomische voorstelling. Woensdag in hetRozentheater, Amsterdam.

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Vrijdag in Theater De Kom, Nieuwegein.

MUZIEKTHEATER

Oroek of zout in je snuit (8+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Concept enregie: Flora Verbrugge. Muziektheater over de zee, een oude zeehond en deonthulling van een geheim. Zondag in Rabotheater, Hengelo.

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: JokeHoolboom. Over tantes die ogen als lieve oma's, terwijl ze alle kinderenuit de weg willen ruimen. Gebaseerd op films van Hitchcock. Vanavond in DeLieve Vrouw, Amersfoort; vrijdag en zaterdag in Stadsschouwburg, Utrecht.

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. Tom Poes redteen verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list.Vandaag in Zeist (Figi Theater), zaterdag in Veendam (Van Beresteyn),zondag in Papendrecht (De Willem).

Annie (6+), vanavond in De Flint, Amersfoort; vrijdag, zaterdag enzondag in Lucent Danstheater, Den Haag; dinsdag en woensdag in de Purmaryn,Purmerend.

MUZIEK

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, waar je kuntspelen met geluid. Je gaat je eigen klankwereld scheppen metmuziekmachines, installaties en speciale computers. Tel. 020-7882000 ofklankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

TENTOONSTELLINGEN

Moeders (8+) zijn het onderwerp van een kindermiddag in De Lakenhal inLeiden. Op 26 februari vanaf 13.30 uur kun je een kunstwerk maken over jemoeder, onder begeleiding van kunstenares Ricarda Zielonka. Eerst ga jekijken naar Rembrandts portretten van zijn moeder in het museum. Tel.071-5165360.

Wat moet ik aan? (6+) gaat over mode in de 17de eeuw. Wat droegenkinderen in die tijd? Op 2 maart om 14 uur in het Frans Hals Museum,Haarlem. Tel. 023-5115794.

Liedjes van opa en oma (4+) door Teatro Munganga met behulp van'muziekapparaten' uit het museum, op 23 en 26 februari in Museum vanSpeelklok tot Pierement in Utrecht; om 13, 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden