Jongtips

THEATER De Theaterspeeltuin door Stichting Twee-ater, rondreizend peuterfestival met behalve voorstellingen een op peuters gerichte aankleding van de theaters. Op 15 februari in de Agnietenhof in Tiel, 16 maart in Stadstheater Zoetermeer, 12 april in de Meervaart in Amsterdam....

Zus & Mathilde (8+) door Kalebas. Regie: Theo Fransz. Twee zusjes blijven op en ze vertellen elkaar in die doorwaakte nacht al hun geheimen. Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam, zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, 21 februari in De Krakeling in Amsterdam.

Smoor (12+) door Muztheater. Regie: Kees Jan Hundling. Twee vijftienjarige meisjes vluchten voor de realiteit in een droomwereld. Vanavond in De Lantaren in Rotterdam, vrijdag in het Steigertheater in Nijmegen, 19 februari in Het Kruithuis in Groningen, 22 februari in Casca in Heemstede, 25 februari en 26 februari in De Krakeling in Amsterdam.

W3 (4+) door Het Waterhuis.

Tekst: Kees van Loenen. Regie: Roel Twijnstra. Drie figuren komen in het hiervoormaals en horen allerlei klankendie nieuw leven voorbereiden. Zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer, 25 februari in De Meervaart in Amsterdam.

De broertjes en de strijd om de ring (7+) door Frank Groothof. Een bewerking van Wagners bekende opera met Frank en Renroothof en Erna Sassen. Zaterdag en zondag in de Twentse Schouwburg in Enschede, 20 februari in De Nieuwe Doelen in Gorinchem, 22 februari in het Zaantheater in Zaandam, 27 februari in Isala Theater in Capelle a/d IJssel.Het ontstaan van wit (4+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Een ontdekkingstocht door de wereld van kleur als een bewegend schilderij. Woensdag in De Krakeling in Amsterdam.

Zero BPM (15+) door Het Laagland. Regie: Silvia Andringa. Een discotheek waar je kunt ondergaan in het ritme tot je alleen bent met jezelf in de stilte van de nacht. Vrijdag en zaterdag in het Laaglandpand in Sittard, 19 en 20 februari in De Krakeling in Amsterdam.

Poppentje on tour (4+) door Speeltheater Edam. Tekst: Saskia Janse. Regie: Onny Huisink. Poppentje, de held van de tv treedt op met een zangeres en een pianist. Woensdag in het Weyertheater in Boxmeer, 21 februari in De Tamboer in Hoogeveen, 22 februari in de Rotterdamse Schouwburg.

Lef -een groot ons (7+) door Theater Gnaffel. Een jongen woont in de wereld van 3004. Vrijdag in De Meervaart in Amsterdam, zondag in het Parktheater in Alphen a/d Rijn, 21 februari in De Lindenhoeve in Oud-Beijerland, 22 februari in het Ostadetheater in Amsterdam.

Heldenzonen, ten tijde van Zeus (12+) door Jeugdtheaterschool Zuid-Holland. Een bewerking van de Ilias en de Odyssee voor jongeren. Zaterdag en zondag in 't Gouwe Huis in Gouda.

Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Vrijdag in Stadsschouwburg Nijmegen, zondag in Theater Zuidplein in Rotterdam, 13 februari in Stadsschouwburg Middelburg, 15 februari in Theater a/d Schie in Schiedam, 21 februari in De Muzeval in Emmen. MUZIEKTHEATER De Tweeling (6+) door Xynix Opera. Regie: Joke Hoolboom. Twee zangeressen willen beroemd worden. Zondag in Schouwburg Amstelveen, woensdag in De Meervaart in Amsterdam, 25 februari in Cultura in Ede, 28 februari in Junushoff in Wageningen.

Assepoes (6+) door Het Filiaal. De stiefzusjes en de stiefmoeder zijn zalig gemeen. Assepoes en de prins moeten de handen uit de mouwen steken voor hun geluk. Muziektheater van hoog niveau. Zaterdag in in De Adelberg in Lommel, 15 februari in 't Voorhuys in Emmeloord, 21 februari in de Leidse Schouwburg, 26 februari in De Veste in Delft, 27 februari in de Metropole in Almere.

DANS Pulcinella-programma door het Nationale Ballet met werk van David Dawson, Ted Brandsen, en Hans van Manen. Zondag om 14 uur een kindervoorstelling, m.m.v. Karin Bloemen in Het Muziektheater in Amsterdam.

Beestjes (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd, choreografieover dieren van Delcroix, Battle, Duato, Wiggers en Parsons. Vrijdag in De Leest in Waalwijk, 26 februari in Parkstad in Kerkrade.

POIE Poetry International Rotterdam Kinderfestival, t/m 15 februari in het Ro Theater in Rotterdam. Thema is 'Dichter en de held'. Met voordrachten van Jan Wolkers, Toon Tellegen, Anne Vegter, e.v.a., en workshops met slamkampioenen.

TENTOONSTELLINGEN Vissticks voor guppies (6+), tentoonstelling over de wonderlijke wereld van vissen in het Centraal Museum in Utrecht, vormgegeven door Hans Belleman. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Max Velthuijs (4+), dubbeltentoonstelling in het Letterkundig Museum in Den Haag over de geestelijke vader van de Kikker-boeken. Tot en met 29 februari (de kindertentoonstelling duurt t/m 1 augustus 2004); di t/m vr 10-17 uur za zo en feestdagen 12-17 uur. Tel. 070-3339666 (www.letterkundigmuseum.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden