Jongtips

FESTIVAL De Betovering is een festival in Den Haag, dat dit en volgend weekeinde heel veel theatervoorstellingen biedt, waaronder poppentheater, vertel-en dansvoorstellingen....

Hit the road (8+) is een 'roadmovie' door Lieber Gorilla. Een stoere autofreak pikt een beetje gekke lifster op, waarna ze samen in rare situaties verzeild raken. Met dans en muziek. Zaterdag in Theater aan het Spui in Den Haag.

Martha Christina (7+), vertelvoorstelling van Theatergroep Delta over een meisje dat wordt gepest op school en zich voorstelt dat ze de Molukse vrijheidsstrijdster Martha Christina is. Tekst: Pieter Vrijman. Zaterdag premi in De Krakeling, Amsterdam.

Wild Kind (6+) door Wederzijds. Tekst: John Retallack. Vrijdag, zaterdag en zondag in Studio Wederzijds in Amsterdam; woensdag in De Harmonie in Leeuwarden.

Alleen op de wereld (12+) door Het Rozentheater en Urban Myth. Eenmalige manifestatie om publiek te laten zien waar het Rozentheater in Amsterdam voor staat. Zondag vanaf 17 uur.

Kapitein Codjo en de Orkaanzee (6+) door Wijnand Stomp. Codjo's opa is vuurtorenwachter, maar Codja mag bij de verlaten vuurtoren niet komen. Dan vindt hij een schat... Woensdag in De Vest in Alkmaar.

De liefde van zeven poppen (7+) door Theater Gnaffel. Een poppenvoorstelling over Mouche, die met poppen langs de kermissen trekt. Zondag in Theater a/h Spui in Den Haag.

Altijd Weer (6+) door de productieKERN. Een posche slapstick over het weervrouwtje en het weermannetje die nooit samen kunnen zijn. Zondag in het Poppentheater in Amstelveen; maandag in De Krakeling in Amsterdam; woensdag in De Kampagne in Den Helder.

Nana SOS Nana! (7+) door Speeltheater Holland. Martin houdt van gevaar, maar gelukkig heeft hij een goede beschermengel. Een voorstelling met twee acteurs, poppen en uitgesneden illustraties naar een boek van Peter Pohl. Zaterdag in De Tamboer in Hoogeveen; woensdag in Theater a/d Parade in Den Bosch.

(MUZIEK)THEATER Romeo en Farida (8+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Aktuele jeugdopera naar het beroemde verhaal van Shakespeare. Zondag in het Chassheater in Breda; woensdag in het Isalatheater in Capelle a/d IJssel.

W3 (4+) door Het Waterhuis. Tekst: Kees van Loenen. Regie: Roel Twijnstra. Een associatieve speurtocht met muziek, liedjes en stemmen voor kinderen en hun grootouders. Zondag, maandag, dinsdag en woensdag in de Rotterdamse Schouwburg.

Pippi Langkous (6+), een musical van Ivo de Wijs (teksten) en Ronny Mosuse (muziek), is terug met een lange tournee. Zaterdag in Amstelvene (Schouwburg), zondag in de 37.7 mm x Rijswijkse 19 en 20 ok-oktober tober 52.0 in Groningen Schouwburg, mm (

Martiniplaza). 000011 Lelijke Kinderen

De --Club van (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Tekst: Koos Meinders en Harrie Jekkers, regie: Jaco van der Moolen. Over een land waar lelijke kinderen worden verbannen, gespeeld en gezongen door 53 leerlingen. Vrijdag, zaterdag en zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

Van drie oude mannetjes (6+) door Kwatta. Een gezongen voorstelling op een tekst van Suzanne van Lohuizen, begeleid door marimba, contrabas en accordeon. Regie: Josee Hussaarts. Zondag in De Krakeling in Amsterdam; woensdag in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

MUZIEK Familieconcert door het Nederlands Kamerorkest, zondag om 14.15 uur in het Concertgebouw in Amsterdam. Malou Gorter vertelt de verhalen van Tijl Uilenspiegel en Don Quichotte.

Piccolo & Saxo door het MetropoOrkest o.l.v. Dick Bakker m.m.v. Joep Onderdelinden (verteller), zondag om 11 uur in Vredenburg, Utrecht.

TENTOONSTELLINGEN Fotografieworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar o.l.v. Mamabart, op woensdag 20 en 27 oktober, en zaterdag 16, 23 en 30 oktober in het Krr-M Museum in Otterlo.

Hoe bijzonder kan een foto van koffiekopje zijn? Aanmelden: tel. 0318-591241 (www.kmm.nl).

Het Frans Hals Museum in Haarlem was vroeger een weeshuis. Op 19 en 20 oktober (12-15u) kun je een 'wezenmaaltijd' nuttigen in het museum en krijg je alles te horen over het leven in een weeshuis. Reserveren tel. 023-5115794 (www.franshalsmuseum.com).

De Nacht van de 1001 Kinderboeken is het Oosters slotfeest van de kinderboekenweek in het Zeeuws Museum in Middelburg, zaterdag van 19 tot 21 uur (www.zeeuwsmuseum.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden