Jongtips

THEATER De Sneeuwkoningin (7+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Regie: Flora Verbrugge. Muziektheater over een onverbrekelijke vriendschap. Zondag in het Rabotheater in Hengelo, zaterdag 14/2 in De Tamboer in Hoogeveen, zondag 15/2 in het Stadstheater in Zoetermeer....

Zus & Mathilde (8+) door Kalebas. Regie: Theo Fransz. Twee zusjes vertellen elkaar in een doorwaakte nacht al hun geheimen. Zondag in het Oude Raadhuis in Hoofddorp, woensdag in Theater a/d Parade in Den Bosch, 14 februari in De Krakeling in Amsterdam, 15 februari in 't Gouwe Huis in Gouda.

Smoor (12+) door Muztheater. Regie: Kees Jan Hundling. Een gevoelig portret van twee vijftienjarige meisjes die vluchten in een droomwereld. Vanavond in het Zaantheater in Zaandam, vrijdag in 't Gouwe Huis in Gouda, dinsdag in De Harmonie in Leeuwarden, 12 februari in De Lantaren in Rotterdam, 13 februari in het Steigertheater in Nijmegen.

W3 (4+) door Het Waterhuis.

Tekst: Kees van Loenen. Regie: Roel Twijnstra. Drie figuren komen in het hiervoormaals en horen allerlei klanken die nieuw leven voorbereiden. Zondag in de Rotterdamse Schouwburg, woensdag in De Krakeling in Amsterdam, 15 februari in De Lieve Vrouw in Amersfoort, 18 februari in het Stadstheater in Zoetermeer.

Morgenbler (12+) door De Kopergieterij. De wereld van de wals in een choreografie van Emilie Sterkenburgh vol korte scs. Vanavond in De Krakeling in Amsterdam; Sneeuwstorm (8+) door De Kopergieterij. Drie winterverhalen, elk heel anders van sfeer, gevolgd door een muzikale toegift. Vrijdag in De Krakeling in Amsterdam.

2 Turven Hoog is een festival voor peuters in Almere. Onder meer met Dirk Scheele en De Liedjesspeeltuin, De Band Krijgt Kinderen, en Ageeth de Haan. Zaterdag en zondag in de Almeerse Theaters. Meer info:

www.almeerse-theaters.nl.

Ode (15+) door Stella Den Haag. Regie: Erna van den Berg. Een concert voor een regenachtige middag met monologen en live muziek. Zaterdag in het Stellatheater in Den Haag, zondag in Plaza Futura in Eindhoven.

Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Vrijdag in Stadsschouwburg Nijmegen, zondag in Theater Zuidplein in Rotterdam, 13 februari in Stadsschouwburg Middelburg, 15 februari in Theater a/d Schie in Schiedam, 21 februari in De Muzeval in Emmen.

Noach (6+) door Larf. Het gaat regenen en Noach gaat een boot bouwen, wie moeten er allemaal mee? Een voorstelling met animatiefilm en interactieve technieken. Zondag in Theater Kikker in Utrecht.

OPERA De Tweeling (6+) door Xynix Opera. Regie: Joke Hoolboom. Twee zangeressen willen beroemd worden. Op 8 februari in Theater de Omval in Diemen, 15 februari in Schouwburg Amstelveen, 18 februari in De Meervaart in Amsterdam.

MUZIEKTHEATER Assepoes (6+) door Het Filiaal. De stiefzusjes en de stiefmoeder zijn zalig gemeen. Op 7 februari in De Naald in Naaldwijk, 8 februari in Het Kruispunt in Barendrecht, 11 februaboekhandelri in De Lawei in Drachten, 14 februari in De Adelberg in Lommel, 15 februari in 't Vorhuys in Emmeloord, 21 februari in Leidse Schouwburg.

LITERATUUR Nederlandse Kinderjury, kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen vanaf deze week op school, bibliotheek, de

en www.kinderjury.nl stemmen op hun favoriete boek uit 2003. Er reist een speciale verkiezingsbus met Kinderjury-ambassadeurs (onder wie Francine Oomen, Judith Koelemeijer en Hans Kuyper) langs basisscholen om voor te lezen. De winnaars worden medio juni bekend gemaakt bij Z@ppelin. DANS Beestjes (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd, vijf verschillende choreografieover dieren: van Patrick Delcroix, Robert Battle, Nacho Duato, Ton Wiggers en David Parsons. Zaterdag (19.30u, premi) en zondag (14.30u) in Schouwburg Arnhem.

TENTOONSTELLINGEN Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen: vissen op sterk water, de klankvis en de stinkvis. Kinderexpositie in het Centraal Museum in Utrecht i.h.k.v. de tentoonstelling Vis Vitalis aldaar. Vormgegeven door Hans Belleman. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Max Velthuijs (4+), dubbeltentoonstelling in het Letterkundig Museum in Den Haag over Max Velthuijs, de geestelijke vader van de Kikker-boeken. Tot en met 29 februari (de kindertentoonstelling duurt t/m 1 augustus 2004); di t/m vr 10-17 uur za zo en feestdagen 12-17 uur. Tel. 070-3339666 (www.letterkundigmuseum.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden