Jongtips

DANS..

THEATER

De smerigste en vieste boterham van het heelal (6+) door Theater Artemis. Tekst: Erik Ward Geerlings. Regie: Floor Huygen. Een voorstelling over fantasie en opschepperij en het verlangen groot te worden. Zaterdag en zondag in Theater Artemis in Den Bosch.

Gang of four (12+) door Dox en Stip producties. Verteld het verhaal van de vriendschap, angst en het overleven van zes jonge bendeleden. Regie: Marjan Barlage. Vanavond (première) in Utrecht (Kikker).

Max, de held van Siddeburen (8+) door Toneelgroep Kwatta. Tekst: Tjeerd Bisschof. Regie: Josee Hussaarts. Als Max bij zijn opa logeert ontdekt hij dat zijn opa wordt belaagd door vreemde gasten. Zondag in het Gouwe Huis in Gouda.

Angel (15+) door Het Syndicaat. Tekst: Enver Husicic, regie: Daniëlle Wagenaar. Een avondvullende voorstelling over liefde waarin twee mensen zich wanhopig aan elkaar vastklampen. Vanavond in het Kruithuis in Groningen, vrijdag in de Gruitpoort in Doetinchem.

in Den Haag.

De verschrikkelijke stiefmoedershow (6+) door Theatergroep Max. Tekst en regie: Moniek Merkx. Groots opgezette show over een stiefmoeder die kinderen het licht in de ogen niet gunt, een laffe vader, een moeder die alles doet voor haar vriend en een stiefvader die alleen aan zichzelf denkt. Zondag in Theater a/h Vrijthof in Maastricht, woensdag in de Schouwburg in Utrecht.

Ma Aisa, brasa mi (8+) door Kalebas Produkties. Tekst en regie: Theo Fransz. Een theatrale vertelling over de liefde en over een oude mevrouw die geen oma is, maar wel van kinderen houdt en een opwindend verleden heeft. Vrijdag in de Catharinakapel in Harderwijk, zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Schaap (4+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Tekst: Sophie Kassies. Regie: Flora Verbrugge. Rond het schaap spelen twee acteurs, twee zangeressen en twee musici op cello en klavecimbel muziek van Monteverdi, Händel en Purcell. Zondag in het Laktheater in Leiden, woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer.

Van engelen & aardappelen (7+) door Het Laagland. Regie: Inez Derksen. Juul heeft heel veel vragen, zeker nu haar opa doodgaat. Maar de antwoorden passen niet altijd. Zondag in Theater Kerkrade in Kerkrade, woensdag in Theater a/d Parade in Den Bosch.

Hond in de Nacht (9+) door Speeltheater Holland. Regie, decor en poppen: Onny Huisink. Een theaterdetective met poppenspel, toneel en video animatie. Zaterdag in Podium Twente in Enschede, woensdag in Het Park in Hoorn.

MUZIEK

De dansende houthakkerszoon (4+) door Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Jurjen Hempel en studenten Rotterdamse Dansacademie, m.m.v. Howard Komproe (verteller). Zondag om 14.15 uur in Rotterdam (De Doelen).

Malus (6+)door Flanders Recorder Quaret en Johan Luyckx (acteur). Over Malus, een dromerig jongetje dat niet groot wil worden. Zondag om 13 en 15 uur in Utrecht (Vredenburg).

Kat een opera over de beroemde zanglerares Baptista en haar twee dochters, Bianca en Katharina, door Xynix Opera. Zondag om 14.30 uur in De Metropole Almere.

MUZIEKTHEATER

Marie-L (9+) door Stella Den Haag. Tekst en regie: Hans van den Boom. Muziektheater over Marie Louise die in een klein ziekenhuis haar eigen wereld heeft geschapen, 's nachts zingt ze mee met het zoemen van de blikjesautomaat. Vrijdag t/m zondag in De Krakeling in Amsterdam.

Het Monster van het Labyrinth (7+) door Frank Groothof. Op muziek van Bach vertelt en zingt Groothof het bekende verhaal over koning Minos van Kreta, de held Theseus en de minotaurus. Zaterdag in De Harmonie in Leeuwarden, zondag in de Schouwburg in Amstelveen.

TENTOONSTELLINGEN

Op tilt voor vilt, maak samen met vilt-vormgever Claudy Jongstra ruig vilt van haar heideschapen uit Drente. Trek een schort en laarzen want het wordt nat en kliederig! Stedelijk Museum CS, Sandbergzaal, zondag van 13 tot 16uur (www.stedelijk.nl).

Super Terpen, leven en overleven op de Friese terpen van 660 v. Chr. tot 1000 n. Chr. Met geluidsfragmenten, animaties en diverse doe-dingen. Van 8 tot 14 jaar, t/m 31 december 2008 in Fries Museum in Leeuwarden (Turfmarkt 11) Tel. 058-2555500 (www.friesmuseum.nl).

Audiotour Van Gogh Museum (7+), jonge bezoekers van het Van Gogh Museum kunnen gebruikmaken van een audiotour, ingesproken door Frank Groothof; op zaterdag en zondag kinderworkshops (6+) o.l.v. een museumdocent. Tel. 020-5705243

(www.vangoghmuseum.nl).

Bekijk het maar!, een blikverruimende tentoonstelling over visuele waarneming in het Museum voor Communicatie in Den Haag, t/m 31 juli; ma t/m vr 10-17 za zo 12-17u. Tel. 070-3307500

(www.muscom.nl/bekijkhetmaar).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden