Jongtips

DANS n Weggewaaid door Meekers Uitgesproken Dans. Een bijzonder gewone familie waar iedereen gelukkig lijkt, in het natte winderige Nederland waar papa bromt, mama zingt en de kinderen dansen....

n Dance4ever (8+) gaat over dansen voor de lol en dansen met een doel, op Argentijnse, Indiase en Chinese muziek, door het Internationaal Danstheater voor de Jeugd. Vrijdag in Hoofddorp (De Meerse).

T H E AT E R n Vernon God Little (15+) door Huis a/d Amstel. Satire naar het boek van D.B.C.Pierre. De lotgevallen van een onfortuinlijke puber, met muziek van de band Storybox. Regie: Liesbeth Coltof. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), zaterdag in de Verkadefabriek in Den Bosch, dinsdag en woensdag in Amsterdam (De Krakeling), 28 april in Utrecht (Stadsschouwburg).

n Angel (15+) door Het Syndicaat. Tekst: Enver Husicic, regie: Daniëlle Wagenaar. Een avondvullende voorstelling over liefde waarin twee mensen zich wanhopig aan elkaar vastklampen. Maandag en dinsdag in het Rozentheater in Amsterdam, woensdag in het Chassé-theater in Breda.

n Max, de held van Siddeburen (8+) door Toneelgroep Kwatta. Tekst: Tjeerd Bisschof. Regie: Josee Hussaarts. Als Max bij zijn opa logeert ontdekt hij dat zijn opa wordt belaagd door vreemde gasten. Zondag in het Grand Theatre in Groningen.

n Vriend van (14+) door Het Laagland. Regie: Annelies van Wieringen. Een cabareteske versie van een gebeurtenis uit de Griekse mythologie: de ontmoeting tussen Achilles en Patroklos. Zondag in de Stadsschouwburg in Eindhoven, 28 april in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

n Coming Out (15+) van Jeroen Kriek en Don Duyns door Growing Up in Public. Over een middelgroot zwemparadijs, waar zeven jongeren proberen te ontsnappen aan de benauwende sfeer van gluren en begluurd worden. Reprise. Vanavond in Nijmegen (Lux), zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 28 april in Amsterdam (De Krakeling), 29 april in Eindhoven (Plaza Futura).

n De smerigste en vieste boterham van het heelal (6+) door Theater Artemis. Tekst: Erik Ward Geerlings. Regie: Floor Huygen. Een voorstelling over fantasie en opschepperij en het verlangen groot te worden. Zondag in Breda (Chassé), 27 april in Vught (De Speeldoos), 1 mei in Utrecht (Schouwburg), 6 mei in Tilburg (Schouwburg), 8 mei in de Rotterdamse Schouwburg.

n Siegfried de Drakendoder (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Over Siegfried de drakendoder, magisch goud en mooie meisjes in een wereld van godinnen, dwergen, strijders en draken. Vrijdag, zaterdag en zondag in Rotterdam (Jeugdtheater Hofplein) n Cinema Victoria (6+) door Unieke Zaken gaat over de vertoning van een film. Maar alles gaat mis: zelfs de hoofdrolspelers van de film stappen op. Het personeel van de bioscoop doet zijn best te redden wat er te redden valt. Zondag in Spijkenisse (De Stoep), 4 mei in Hoorn (Het Park).

n Hond in de Nacht (9+) door Speeltheater Holland. Regie, decor en poppen: Onny Huisink. Een theaterdetective met animatie. theater).

poppenspel, Zaterdag toneel en video in Edam (SpeelMUZIEK n I fratelini tortellini (6+), kinderconcert door David Kweksilber (klarinet/altsaxofoon), Winnyfred Beldman (cello), Nora Mulder (piano) en Peter Drost (spel). Twee broers openen een Italiaans restaurant, maar er komen maar weinig gasten. Wel allerlei piepende, knagende en kriebelende bezoekers. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw Amsterdam.

M U Z I E K T H E AT E R n De Kat (10+) door Xynix Opera. Libretto: Jurrian van Dongen. Muziek: Fons Merkies. Komische opera over een zanglerares met twee dochters, de ene is poeslief, de ander een kat. Vrij naar De Getemde Feeks van Shakespeare. Zondag in de schouwburg in Rotterdam.

n Repelsteeltje (6+) door Jeugdtheater Hofplein, tekst van Youp van 't Hek. Dronken Dirk verkoopt zijn dochter Fruitella, die uit stro goud kan maken, aan de berooide koning. Regie: Marlou Stolk en Linda Speijer. Vanavond t/m zondag in Hellevoetsluis (Twee Hondjes).

n Baron Rabinovitsj de II-de (6+) door Het Filiaal. Onder leiding van de baron speelt een orkest van zeven jazz-en klassieke musici vrolijke en melancholieke muziek in een slapstick-achtige voorstelling. Zaterdag in Culemborg (De Fransche School), zondag in Kerkrade (Parkstad.

n Alice in Wonderland (8+) van Opus One is een musical met muziek van Ton Scherpenzeel en teksten van Coot van Doesburgh. Met Marjolein Teepen als het fantasievolle meisje Alice. Vrijdag in Harderwijk (Cultureel Centrum), zaterdag n Noordwijk aan Zee (De Muze), zondag in Veghel (De Blauwe Kei).

TENTOONSTELLINGEN n De kleuren van de Ploeg kinderworkshop in het kader van de tentoonstelling Van Kirchner tot Kandinsky. Ga aan de slag met je favoriete schilderij, maak een rap en geef een voorstelling aan het eind van de dag. Op 23 april. Tel. 050-3666555.

n Super Terpen, leven en overleven op de Friese terpen van 660 v. Chr.

tot 1000 n. Chr. Met geluidsfragmenten, animaties en diverse doe-dingen. Van 8 tot 14 jaar, t/m 31 december 2008 in Fries Museum in Leeuwarden (Turfmarkt 11) Tel. 058-2555500 (w w w. f r i e s m u s e u m . n l ) .

n Het feest van Nijntje met een complete wereld van Nijntje. Tekenen en knutselen in de school van Nijntje, poppenkastvoorstelling en boekjes, foto's en een documentaire, t/m 31 mei in Madurodam in Den Haag. Tel. 070-4162400 (www.madurodam.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden