Jongtips

THEATER..

Een kleine Sneeuwstorm (5+) van Ron van Lente door Het Filiaal. Een veerman merkt op een dag dat zijn werk en leven helemaal niet saai zijn. Zondag première in De Krakeling in Amsterdam (in de serie 'Alle 13 goed!'), woensdag in De Kunstmin in Dordrecht.

Blowing (15+) van Jeroen van den Berg door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Over het verdriet dat aan een scheiding vastzit. Tot en met zaterdag in het Laaglandpand in Sittard.

Meisjes zijn niks (8+) door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Een cabareteske voorstelling over verliefd zijn. Vrijdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, zaterdag in Huis a/d Amstel in Amsterdam, zondag in Stadsschouwburg Utrecht.

Summer Okee (8+) door Xynix Opera. Een soap-opera in drie talen die zich afspeelt op een camping. Vrijdag in de Toneelschuur in Haarlem, dinsdag in Stadsschouwburg Utrecht.

Wat lul je nou! (12+) door het Muztheater. Regie: Kees Jan Hundling. Over stardom en videoclips. Vanavond en vrijdag in De Krakeling in Amsterdam.

Speedrun (14+) door Het Syndicaat. Regie: Daniëlle Wagenaar. Over vrienden, sex, verlangen en swingen. Vrijdag in het Witte Theater in IJmuiden, zaterdag in Theater Bis in Den Bosch.

De Hobbit (10+) door Theaterschap Beumer en Drost. Regie: Gijs de Lange. Twee mannen raken verzeild in een lachfilm. Vrijdag in Het Kruispunt in Barendrecht, zaterdag in De Cirkel in Heemskerk, zondag in het Chassé Theater in Breda, woensdag in De Kampanje in Den Helder.

Heer Halewijn (7+) door René Groothof. Vertelling met twee muzikanten over een middeleeuwse popzanger. Zondag in het Pleintheater in Amsterdam, woensdag in Kunsthuis 13 in Velp.

Poppentje on tour (4+) door Speeltheater Holland. Poppentheater met de held uit Villa Achterwerk. Zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, woensdag in De Naald in Naaldwijk.

Bloeddochters (15+) naar Shakespeare door het Muztheater. Regie: Annie van Hoof. De dochters van King Lear kijken terug op wat er in hun familie is gebeurd. Vanavond in De Kubus in Lelystad, vrijdag in Orpheus in Apeldoorn, woensdag in De Lawei in Drachten.

MUZIEKTHEATER

Summer Okee door Xynix. Een soapopera van Carel Alphenaar en Ronald Schmitz en Paul Hock over feestvierders en verveling op een camping. Vrijdag in De Omval in Diemen, dinsdag (première) in Stadsschouwburg Utrecht.

Romeo & Julia (8+) naar Shakespeare door Jeugdtheater Hofplein. Regie: Carla van Driel. Met Pim van Alten en Joep Dorren en tachtig leerlingen van Jeugdtheater Hofplein. Van 7 maart t/m 11 mei in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

MUZIEK

Muzikaal verhaal door het Rotterdams Philharmonisch Orkest m.m.v. verteller Paul Röttger, zondag om 14.15 en 16u in De Doelen in Rotterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Op zoek naar verloren dromen, een 'droomwerkplaats' in het Stedelijk Museum Alkmaar met gebruik van digitale camera's en computers. Elke zondagmiddag (t/m 27 maart) workshops van 14 tot 16 uur. Zie ook: www.verlorendromen.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden