Jongtips

BOEKEN De Kinderboekenweek (6 t/m 16 oktober) heeft dit jaar muziek als thema, wat veel feestelijke mogelijkheden geeft in verband met het jubileum, want dit is de 50ste kinderboekenweek!...

Kapitein Codjo en de Orkaanzee (6+) door Wijnand Stomp. Codjo is de kleinzoon van een vuurtorenwachter, maar hij mag bij de verlaten vuurtoren niet in de buurt komen. Op een dag vindt hij een schat. Een vertelvoorstelling met animaties en geluiden. Zondag in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Nana SOS Nana! (7+) door Speeltheater Holland. Martin houdt van veel gevaar, maar gelukkig heeft hij een beschermengel die overuren draait. Een voorstelling met acteurs, poppen en uitgesneden illustraties naar een boek van Peter Pohl. Zondag in Theater De Leest in Waalwijk, woensdag in de Stadsschouwburg in Eindhoven.

DANS Angst is een dansvoorstelling van Danstheater Aya, waarin Wies Bloemen met filmbeelden en drie dansers laat zien hoe angst bij het leven hoort. Met muziek van o.a. Speedy J, Metallica en DJ Tio. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), vrijdag in Tiel (Agnietenhof), dinsdag in Drachten (De Lawei), 7 oktober in Groningen (Stadsschouwburg).

(MUZIEK)THEATER Alice in Wonderland door Opus One is een familiemusical voor iedereen vanaf 8 jaar. Met muziek van Ton Scherpenzeel en teksten van Coot van Doesburgh. Vrijdag-en zaterdagavond en zondagmiddag in Schouwburg Het Park in Hoorn.

De Zevensprong (7+) is een familiemusical van Dick van den Heuvel naar het boek van Tonke Dragt over een gruwelijke graaf en een verborgen schat. Met muziek van Fons Merkies en teksten van Koen van Dijk. Vanavond in Oosterhout (De Bussel), zaterdag in Schiedam (Fortis Theater a/d Schie), 4 (premi) en 5 oktober in Den Haag (Koninklijke Schouwburg).

Pippi Langkous (6+), een musical van Ivo de Wijs (teksten) en Ronny Mosuse (muziek), is terug met een lange tournee. Zaterdag en zondag in Chassheater, Breda, 6 oktober in Hardenberg (De Voorveghter), 9 oktober in Almere (De Metropole).

Van drie oude mannetjes (6+) door Kwatta. Een geheel gezongen voorstelling op een tekst van Suzanne van Lohuizen, begeleid door een marimba, contrabas en accordeon. Regie: Josee Hussaarts. Op 3 oktober in Den Bosch (Verkadefabriek), 17 oktober in Amsterdam (De Krakeling).

De Club van Lelijke Kinderen (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Tekst: Koos Meinders en Harrie Jekkers, regie: Jaco van der Moolen.

Over een land waar lelijke kinderen worden verbannen gespeeld en gezongen door 53 leerlingen. Tot en met 14 november in het Hofplein Theater in Rotterdam.

Peter en de Wolf (7+), muzikaal verhaal verteld door Edwin Rutten en Huub Blankenberg. Op 2, 3, 9, 10, 12, 16, 23, 24, en 31 oktober, en 6 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

TENTOONSTELLINGEN Denken, Praten, Doen!, kunstwerken van Joseph Beuys voor kinderen en jongeren, t/m 14 november in Museum van Bommel van Dam in Venlo. Geopend: di t/m zo 11-17u. Tel. 077-3513457 (www.vanbommelvandam.nl).

Het geheim van Het Rembrandthuis is een boek dat werd geschreven door kinderen uit het Amsterdamse buurtcentrum De Boomsspijker. Zij onthullen het geheim waarom Rembrandt zo mooi kon schilderen. Ze maakten tekeningen, foto's en etsen die in het Rembrandthuis in Amsterdam te zien zijn. Tot en met 16 oktober.

Woonerven & zitkuilen, een 'seventies-speurtocht' voor kinderen (6+) in het Nederlands Architectuurinstituut, Rotterdam. In de zitkuil kijken naar Floris en Pipo, zoals je ouders indertijd deden. Nog t/m 3 oktober; di t/m za 10-17u zo 11-17u. Tel. 010-4401200 (www.nai.nl).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden