Jongtips

DANS n Dance4ever (8+) gaat over dansen voor de lol en dansen met een doel, op Argentijnse, Indiase en Chinese muziek, door het Internationaal Danstheater voor de Jeugd....

n Alle 15 goed (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd, een mix van hoogtepunten uit de afgelopen jaren met moderne dans op muziek van Talking Heads tot Bach. Met werk van Hans van Manen, William Forsythe, Nils Christe en Robert Battle. Vrijdag in Kerkrade (Theater Kerkrade), zondag in de Arnhemse schouwburg.

T H E AT E R n Prikkebeen (6+) door Toneelgroep Oostpool in regie van Evert van der Meulen. Voorstelling voor opa's en kleinkinderen. Oma's mogen naar binnen met een plaksnor. Dat opa's mooi verhalen kunnen vertellen is bekend. Opa Dirk vertelt over de beroemde avonturen van mijnheer Prikkebeen die op jacht naar vlinders gaat, maar dat niet mag van zijn zuster Ursula. Op 20, 24 en 27 april in Arnhem (Huis Oostpool).

n Vernon God Little(15+) door Huis a/d Amstel. Satire naar het boek van D.B.C.Pierre. De lotgevallen van een onfortuinlijke puber, met muziek van de band Storybox. Regie: Liesbeth Coltof. Vanavond in Hengelo (Rabotheater), vrijdag en zaterdag in eindhoven (Plaza Futura).

n Als je blaft (9+) door Toneelschap Beumer & Drost. Regie: Gijs de Lange. Onder het motto 'de mens denkt, het dier weet alles'wordt hier op geestige wijze onderzocht wat het verschil is tussen mens en dier. Met Beumer, Drost en René van 't Hof. Vrijdag in Het Park in Hoorn, zaterdag in De Poorterij in Zaltbommel, zondag in 't Speelhuis in Helmond.

n Angel (15+) door Het Syndicaat. Tekst: Enver Husicic, regie: Daniëlle Wagenaar. Een avondvullende voorstelling over liefde waarin twee mensen zich wanhopig aan elkaar vastklampen. Vanavond in De Krakeling in Amsterdam, vrijdag in 't Gouwe Huis in Gouda.

n De verschrikkelijke stiefmoedershow (6+) door Theatergroep Max. Tekst en regie: Moniek Merkx. Een groots opgezette show over een stiefmoeder die kinderen het licht in de ogen niet gunt, een laffe vader, een moeder die alles doet voor haar vriend en een stiefvader die alleen aan zichzelf denkt. Vrijdag in het Fortis Theater in Schiedam, zaterdag in de Schouwburg in Leiden, zondag in de Schouwburg in Groningen.

n Max, de held van Siddeburen (8+) door Toneelgroep Kwatta. Tekst: Tjeerd Bisschof. Regie: Josee Hussaarts. Als Max bij zijn opa logeert ontdekt hij dat zijn opa wordt belaagd door vreemde gasten. Zondag in de Toneelschuur in Haarlem, woensdag in De Lawei in Drachten.

n Coming Out (15+) van Jeroen Kriek en Don Duyns door Growing Up in Public. Over een zwemparadijs, waar zeven jongeren proberen te ontsnappen aan de benauwende sfeer van gluren en begluurd worden. Reprise. Vanavond in Zaandam (Zaantheater), vrijdag in Doetinchem (Gruitpoorttheater), 21 april in Nijmegen (Lux).

n Gang of four (12+) door Dox en Stip producties. Verteld het verhaal van de vriendschap, angst en het overleven van zes jonge bendeleden. Regie: Marjan Barlage. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Amsterdam (De Krakeling), 20 april in Gorredijk (De Skâns). MUZIEK n Kinderconcert door het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Roberto Benzi. Poppen, bromtollen en autootjes beleven spannende avonturen. Vrijdag om 18.30 uur in Theater a/h Vrijthof Maastricht.

n Prima la Musica vertelt Beethoven (6+) m.m.v. Bert André (acteur), zondag om 14 en 16 uur in De Doelen Rotterdam.

n Repelsteeltje (4+) door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Otto Tausk, met Aart Staartjes als verteller. Zondag om 14.15 en 16 uur in De Doelen Rotterdam.

M U Z I E K T H E AT E R n Wereldkinderfeest activiteiten en optredens van onder meer het Poppentheater Froe Froe en Toon Maas met De Reiziger. Ook kun je circusacts leren, tapdansen en Afrikaans trommelen. Zondag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

n De Kat (10+) door Xynix Opera. Libretto: Jurrian van Dongen. Muziek: Fons Merkies. Een komische opera over een zanglerares met twee dochters, de ene is poeslief, de ander een kat. Vrij naar De Getemde Feeks van Shakespeare. Zondag in de Regentes in Den Haag, woensdag in het Junushoff Theater in Wageningen.

n Het Monster van het Labyrinth (7+) door Frank Groothof. Op muziek van Bach vertelt en zingt Groothof het bekende verhaal over koning Minos van Kreta, de held Theseus en de minotaurus. Vrijdag in De Flint in Amersfoort, zaterdag in Theater de Voorveghter in Hardenberg, zondag in de Schouwbrug in Gouda, woensdag in de Stadsgehoorzaal in Kampen. n De koning is gek (8+) door Xynix Opera. Een lichtvoetig koningsdrama over nachtmerries, raadsels en onvoorwaardelijke liefde naar Shakespeare's King Lear. Vrijdag in Den Haag (De Regentes), 22 april in Rotterdam (Schouwburg).

n Romeo en Farida (8+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Actuele jeugdopera naar het beroemde verhaal van Shakespeare. Zaterdag in Den Haag (De Regentes).

TENTOONSTELLINGEN n Onderwatersieraad, Felieke van der Leest is verslaafd aan breien, haken én aan sieraden. Ze maakt sieraden van bijzondere dieren. Leer van haar in de workshop hoe je sieraden in de vorm van onderwaterbeesten kunt maken. Zondag van 14 tot 16u, Stedelijk Museum CS in Amsterdam. Aanmelden: juniorclub@stedelijk.nl.

n Bekijk het maar!, een blikverruimende tentoonstelling over visuele waarneming in het Museum voor Communicatie in Den Haag, t/m 31 juli verlengd; ma t/m vr 10-17 za zo 12-17u. Tel. 070-3307500 (w w w. m u s c o m . n l /b e k i j k h e t m a a r ) .

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden