Jongtips

FESTIVAL Kids@, het jeugdtheaterfestival in Maastricht, biedt nog t/m zondag voorstellingen in Theater a/h Vrijthof en Derlon Theater, van o.a....

www.hetvervolg.nl

DANS Marathon (14+) van theatergroep DOX laat een uitputtingsslag zien van tien dansers die een dansmarathon houden. Een gevecht om liefde en respect. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Theater Frascati, Amsterdam.

Introdans Ensemble voor de Jeugd met Pulcinella van Christe en Sechs Te van Kyli vrijdag in Hengelo (Rabotheater), zondag in Nijmegen (Stadsschouwburg).

THEATER Crash (14+) door Karim Traidia gaat over de aanslag in New York op 11 september. Welke crashes zullen nog volgen? Vanavond in Zcala (v/h Volksbuurtmuseum), Den Haag.

Goud (8+) van Theatergroep Max zit vol Oosterse geheimen en magie. Een moeder bereidt haar dochter voor op het huwelijk. Zondagmiddag in Grand Theatre in Groningen; 5, 6 en 7 november in de Krakeling, Amsterdam.

De nieuwe kleren van de keizer (6+) door Het Woeste Woud. Regie: Judith Brokking. In deze bewerking is de keizer de directeur van een confectiebedrijf. Zondag in het Pleintheater in Amsterdam; woensdag in De Meervaart in Amsterdam.

Toet, de kleine farao (4+) door Virga Lipman. Toet woont in het land van de pyramides, maar hij moet eten van de vuilnisbelt. Tot hij ziek wordt. Zondag in Theater Zuidplein in Rotterdam.

The house of Yes (14+) door Het Syndicaat van Wendy Macleod. Regie: Danie Wagenaar. Marty is weggegaan bij zijn verknipte familie, en komt terug met een verloofde.

Dat loopt anders dan verwacht. Vanavond in het Stadstheater in Zoetermeer; vrijdag en zaterdag in Stadsschouwburg Utrecht; woensdag in het Zaantheater in Zaandam.

Wild Kind (6+) door Wederzijds. Tekst: John Retallack. Regie: Ad de Bont. Vrijdag om 14 16.30 uur in Maastricht (Vrijthof).

Kapitein Codjo en de Orkaanzee (6+) door Wijnand Stomp. Codjo's opa is vuurtorenwachter, maar Codjo mag bij de verlaten vuurtoren niet komen. Dan vindt hij een schat... Zondag in De Krakeling in Amsterdam.

De liefde van zeven poppen (7+) door Theater Gnaffel. Een poppenvoorstelling naar het boek van Paul Gallico. Over Mouche, die met poppen langs de kermissen trekt. Zondag in de Schouwburg in Arnhem.

Nana SOS Nana! (7+) door Speeltheater Holland. Martin houdt van gevaar, maar gelukkig heeft hij een goede beschermengel. Zaterdag in het Derlon Theater in Maastricht.

(MUZIEK)THEATER Alice in Wonderland (8+) van Opus One is een musical met muziek van Ton Scherpenzeel en teksten van Coot van Doesburgh. Met Marjolein Teepen als het fantasievolle meisje Alice. Zaterdag in Rotterdam (Oude Luxor), zondag in Almere (De Metropole), 5 november in Nijmegen (Stadsschouwburg).

Romeo en Farida (8+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Actuele jeugdopera naar het beroemde verhaal van Shakespeare. Woensdag in Kunstmin in Dordrecht.

De Zevensprong (7+) is een familiemusical van Dick van den Heuvel over een gruwelijke graaf en een verborgen schat. Muziek: Fons Merkies; tekst: Koen van Dijk. Vrijdag in Etten-Leur (De Nobelaer). 37.7 mm x Kunt Hamelen

u mij de 52.0 meneer?

vertellen, nende

--musical en weg naar mm Vrolijke

en spannende familie.

000011 voor de hele vrijdag in Utrecht Vanavond (Stadsschouwburg), zondag in Maastricht (MECC), 3 november in Groningen (Martiniplaza).

De Club van Lelijke Kinderen (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Over een land waar lelijke kinderen worden verbannen, gespeeld en gezongen door 53 leerlingen. Vrijdag, zaterdag en zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

Van drie oude mannetjes (6+) door Kwatta. Een gezongen voorstelling op een tekst van Suzanne van Lohuizen, begeleid door marimba, contrabas en accordeon. Regie: Josee Hussaarts. Zondag en woensdag in Het Badhuis in Nijmegen; maandag in het Derlontheater in Maastricht.

Meester Max en de Minimonsters (4+), muzikaal verhaal van Rindert Kromhout, verteld door Joop van Zijl. Op 30 oktober en 3 en 7 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

Peter en de Wolf (7+), muzikaal verhaal verteld door Edwin Rutten en Huub Blankenberg. Op 31 oktober, en 6 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

TENTOONSTELLINGEN Ik de theatermaker! workshops toneelschrijven voor kinderen, op 31 oktober in het Singer Museum, Laren. Om 11 uur vanaf 7 jaar, en om 14.30 uur vanaf 12 jaar. Tel.035-5393942 (www.singerlaren.nl).

Tussen Kunst & Kids, kunstzinnige werkstukken van leerlingen van de Enschedese Schoolvereniging in Rijksmuseum Enschede, nog t/m 31 oktober.

Denken, Praten, Doen!, kunstwerken van Joseph Beuys voor kinderen en jongeren, t/m 14 november in Museum van Bommel van Dam in Venlo. Geopend: di t/m zo 11-17u. Tel. 077-3513457 (www.vanbommelvandam.nl).

Ot en Sien, bedacht door illustrator Cornelis Jetses, bestaan honderd jaar. De tijd van Ot en Sien, nog t/m 31 oktober in Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden