Jongtips

THEATER De Moeder (8+) door Theater Artemis. Tekst: Paul Pourveur. Regie : Matthijs R Over moeders en vaders vanaf de jaren vijftig tot nu....

Het Landingsgestel (11+) door Het Waterhuis. Tekst en regie: Kees van Loenen. Het verhaal over de twee Guinese verstekelingen die in 1999 dood werden aangetroffen in het landingsgestel van een Belgisch vliegtuig. Gespeeld door twee percussionisten en een acteur uit Guinee met twee Nederlandse spelers. Zaterdag in de Romeynshof in Rotterdam, 22 en 23 mei in Theater Cosmic in Amsterdam..

Love (6+) door Theatergroep Max. Idee en regie: Moniek Merkx. Een voorstelling over de liefde die met onverwacht geweld ineens naar binnen kan vallen, als een bom, heel onhandig. Woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer, 23 mei in Bis in Den Bosch.

Marathon (14+) door Dox. Fysiek theater door tien jonge mensen op zoek naar de grens van hun uithoudingsvermogen,gepireerd op de dansmarathons uit de jaren dertig. Vanavond in De Lieve Vrouw in Amersfoort, vrijdag in het Chasseater in Breda.

Baby's in het Stadhuis (6+) door Stella Den Haag. Tekst en regie:

Hans van den Boom. Een korte koptelefoonvoorstelling over baby's in een mobiel theater. Tot en met 14 mei op werkdagen om 12, 13 en 14 uur in het atrium van het Stadhuis in Den Haag.

De broertjes en de strijd om de ring (7+) door Frank Groothof. Een bewerking van Wagners bekende opera met Frank en Renroothof en Erna Sassen. Zaterdag in De Flint in Amersfoort, zondag in Theater a/d Parade in Den Bosch.

Moord en Brand (8+) door Toneelschap Beumer & Drost. Regie: Loek Beumer. Gebaseerd op een waar verhaal: Een man wordt ter dood veroordeeld. Tot driemaal toe weigert het luik. Dan wordt zijn straf omgezet in levenslang. Zaterdag in de Twentse Schouwburg in Enschede, zondag in het Chasseater in Breda, woensdag in het Isalatheater in Capelle a/d IJssel.

Een sprookje van steen (4+) door Virga Lipman. Theater met levensgrote poppen. Lars gaat op bezoek bij zijn vader in IJsland waar de rotsen uit zichzelf bewegen en het water stomend heet is. Woensdag in De Leest in Waalwijk.

Nijntje is er weer (3+) door Stichting S.I.P. over Dick Bruna's Nijntje. Ivo de Wijs schreef het script, Joop Stokkermans de muziek. Zaterdag in de Lievekamp in Oss, 16 mei in Schouwburg Tilburg, 19 mei in de Purmaryn in Purmerend, 22 mei in de Maaspoort in Venlo, 23 mei in Stadsschouwburg Eindhoven, 26 mei in de Leidse Schouwburg.

De scheepsjongens van Bontekoe (8+). Familiemusical naar het boek van Johan Fabricius. Muziek: Fons Merkies. Regie: Peter de Baan. Vrijdag in de Schalm in Veldhoven, 15 en 16 mei in de Kring in Roosendaal, 19 mei in Schouwburg Venray, 20 en 21 mei in Theater Kerkrade, 22 mei in de Hofnar in Valkenswaard, 23 en 24 mei in Theater a/h Vrijthof in Maastricht.

Don Quichot van Cervantes door De Stilte en Filmorkest Max Tak, in een bewerking van Carel Alphenaar (tekst) en Pablo Escande (muziek). Familievoorstelling met dans, zang en live-muziek. Op 15 en 16 mei in de Maaspoort in Venlo.

DANS Junglebook door Opus One. Dansmusical. Zaterdag in de Poorterij in Zaltbommel, 16 mei in de Goudse Schouwburg, 22 mei in de Lampegiet in Veenendaal, 23 mei in de Metropool in Almere, 29 mei in het Ledeltheater in Oostburg.

MUZIEK Van Heksensoep en Reuzenpoep (6+) kinderconcert door pianisten Klaas Bakker, Ernst Binnekamp. Jeroen Sarpahti en David Bollen en poppenspel door Jika Lejdarovzaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw Amsterdam.TENTOONSTELLINGEN Amsterdam, Scheepvaartmuseum (Kattenburgerplein 1): De ontdekking van de wereld, in het kielzog van beroemde Nederlandse ontdekkingsreizigers. Interactieve familie-tentoonstelling over een spannende periode uit de Nederlandse geschiedenis (1590 tot 1650). Vanaf 18 mei tot eind 2005; di t/m zo 10-17u. Tel. 020-5232222 (www.scheepvaartmuseum.nl).

Amstelveen, Cobra Museum (Sandbergplein 1-3): Donald Duck 70 jaar jong, de geschiedenis van Donald, de uitvindingen van Willie Wortelen demonstraties striptekenen, t/m 29 augustus; di t/m zo 11-17u. Tel. 020-5475050 (www.cobra-museum.nl).

Rooodkapje (4+), door de ogen van verschillende kunstenaars onder wie schrijver Edward van de Vendel, fotografen Ellie Uytenbroek & Ari Versluis, Chrystl Rijkeboer en Peter Bastiaanssen en Sanne Avenuis. Na de tentoonstelling kunnen kinderen zelf aan de slag met bijv. dansen met de wolf, een verhaal in stripvorm maken of stad van Roodkapje bouwen, t/m 5 september in Villa Zebra (Museumpark) in Rotterdam; di t/m zo 11-17u. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Vier de Middeleeuwen (8+), hoe leefden edelen, boeren, geestelijken en burgers 600 jaar geleden? Tot en met 9 juni in het Stedelijk Museum Zwolle; di t/m za 10-17u zo 13-17u. Tel. 038-4214650.

Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen. Kinderexpositie in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v. de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden