Jongtips

THEATER De Moeder (8+) door Theater Artemis. Tekst: Paul Pourveur. Regie : Matthijs R Een grootschalige voorstelling van tweealf uur over moeders en vaders vanaf de jaren vijftig tot nu....

Ik zou mezelf willen weggeven, maar ik weet niet aan wie (15+) door Huis a/d Amstel. Idee en regie: Lotte van den Berg. Wat gebeurt er als je het denken probeert stop te zetten? Vanavond t/m zaterdag in Huis a/d Amsteltheater in Amsterdam, 18 maart in Het Kruithuis in Groningen, 19 maart in 't Gouwe Huis in Gouda.

Moeder Afrika (9+) door Theatergroep Wederzijds. Tekst: Ad de Bont. Regie: Marcus Azzini. Het levensverhaal van een Afrikaanse broer en zus die aan een slavenhandelaar worden verkocht. Vrijdag, zaterdag en zondagin De Krakeling in Amsterdam.

Vreemde Vogels (8+) van Lot Vekemans door Theatergroep Kwatta. Regie: Josee Hussaarts. Ergens in een straat wordt een vogel bezorgd, maar niemand doet open. Wie gaat er voor het beestje zorgen? Zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, 21 maart in de Schouwburg in Arnhem.

Lijk (12+) door Het Syndicaat. Tekst: Esther Gerritsen. Regie: Danie Wagenaar. Een doorsnee familieweekend kantelt naar een griezelige thriller wanneer in de tuin een leeg graf wordt ontdekt. Zaterdag in het Steigertheater in Nijmegen, woensdag in Plaza Futura in Eindhoven, 18 maart in Podium Twente in Enschede, 19 maart in De Vorst in Tilburg, 20 maart in Schouwburg Arnhem.

Parcival (10+) van Peter de Graef door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Gebaseerd op het eeuwenoude verhaal over het zoeken naar de graal. Vanavond in De Toneelschuur in Haarlem, woensdag in Het Kruithuis in Groningen, 19 maart in het Rabotheater in Hengelo.

Vriend en Vriend (7+) door Keizer & Van der Mast. Twee dikke vrienden zijn gek op cowboyverhalen. Ze hebben het over de angst elkaar kwijt te raken: vrienden krijgen nooit genoeg van elkaar. Zaterdag in de Twentse Schouwburg in Enschede, woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer, 21 maart in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Aida (6+) van Verdi door Jeugdtheater Hofplein. De beroemde opera door twee zangers en meer dan 80 leerlingen van de Jeugdtheaterschool. Vrijdag t/m zondag in het Hofpleintheater in Rotterdam.

Smoor (12+) door Muztheater. Regie: Kees Jan Hundling. Een gevoelig portret van twee vijftienjarige meisjes. Vanavond in Theater De Tobbe in Voorburg, vrijdag in De Cirkel in Heemskerk, dinsdag in De Lawei in Drachten.

MUZIEKTHEATER De broertjes en de strijd om de ring (7+) door Frank Groothof. Een bewerking van Wagners bekende opera met Frank en Renroothof en Erna Sassen. Zaterdag in de Schouwburg in Deventer, zondag in De Harmonie in Leeuwarden, 21 maart in De Maaspoort in Venlo.

Cyrano, de neus en het meisje (6+) door Xynix Opera. Libretto: Imme Dros. Muziek: Fons Merkies. Het beroemde verhaal van de romantische dichter met liefdesverdriet. Vrijdag in PLT-theater in Kerkrade, zondag in De Regentes in Den Haag.

De Tweeling (6+) door Xynix Opera. Regie: Joke Hoolboom. Twee zangeressenwillen beroemd worden. Zaterdag in 't Noot in Purmerend, woensdag in De Lawei in Drachten.

De scheepsjongens van Bontekoe (8+). Sprankelende familiemusical naar het boek van Johan Fabricius. Muziek: Fons Merkies. Regie: Peter de Baan. Vanavond in de Stadsschouwburg Sittard, 12 maart in De Oranjerie in Roermond, 13 en 14 maart in Theater Markant in Uden, 20 en 21 maart in Stadsschouwburg Nijmegen, 23 maart in de Tamboer in Hoogeveen. MUZIEK Speel Goed (7+). Een familieconcert door Brisk Recorder Quartet (blokfluiten) en de acteurs Porgy Franssen en Bart Kiene. Op 13 maart in het Gasthuis in Amsterdam, 14 maart in het Grand Theatre in Groningen, 21 maart in Provadja in Alkmaar, 28 maart in St Aegtenkapel in Amersfoort.

TENTOONSTELLINGEN Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen, t/m 9 mei in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v. de tentoonstelling Vis Vitalis. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Met kuifje naar de Inca's (7+), Kuifje fungeert als gids op deze tentoonstelling over de Inca's in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden, t/m 29 augustus; di t/m zo 10-17u. Tel. 071-5168800.

Madurodam, in deze miniatuurstad bij Den Haag is een speurtocht uitgezet die focust op architectuur en design. Tel. 070-4162400 (www.madurodam.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden