Jongtips

Ramayana door Jeugdtheaterschool Zuid-Holland. Het verhaal over de goddelijke prins Rama, verteld als een Bollywood-filmspektakel. Zaterdag en zondag in de Goudse Schouwburg....

Macbeth jongerenproductie (14+), parallel aan Macbeth door het RO Theater spelen negen jongeren hun versie van dit verhaal vol machtswellust, manipulatie en geweld. Van 6 t/m 22 november in het RO Theater in Rotterdam; tournee.

Achilleus (10+) van Imme Dros en Wim Henderickx door Transparant/De Vlaamse Opera/HetPaleis. Het epos uit de drieduizend jaar oude Ilias herverteld. Vrijdag in de Rotterdamse Schouwburg.

Vandaag (6+), figurentheater van Steven Groenen en Marc Heijnen Sopacuwa. Een dag uit het leven van deftig heerschap Sir Morc. Vrijdag in Stadsschouwburg Eindhoven.

Blauw of iets voor aan de muur (7+) door MAX.XM. Tekst: Moniek Merkx. Geestige dialogen tussen twee heren over zieners en kijken, rood en groen en een groot, wit schilderij. Vrijdag t/m zondag in het Max.theater in Delft, woensdag in het Kruithuis in Groningen.

Bil! (8+) door Theater Artemis. Tekst: Pietjan Dusee. Regie: Matthijs Rümke. Vier broers maken elkaar dagelijks aan het lachen met het trekken van maffe bekken. Vrijdag in De Krakeling in Amsterdam, zaterdag in Stadsschouwburg Eindhoven, zondag in Theater Artemis in Den Bosch, woensdag in Odeon in Zwolle.

Lef (7+) door Theater Gnaffel. Een jongen woont in de wereld van 3004. De dood bestaat niet meer en het weer is altijd mooi. Theater met grote en kleine poppen. Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam, zondag in 't Speelhuis in Helmond.

Nanna s.o.s. Nanna (7+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink. Nanna is de beschermengel van Martin, een jongetje dat sleutels verzamelt. Vrijdag in het Zaantheater in Zaandam, zaterdag en zondag in het Speeltheater in Edam, woensdag in De Vest in Alkmaar.

Max de Reus (4+) van en door Peter Zegveld. Regie: Mark Whitelaw. Het verhaal van een reus die bij de mensen wil horen. Vrijdag in De Purmaryn in Purmerend, zaterdag in het Grand Theatre in Groningen, zondag in De Fransche School in Culemborg, woensdag in De Naald in Naaldwijk.

De hongerende weg (10+) naar het boek van Ben Okri door Huis aan de Amstel. Regie: Rieks Swarte en Liesbeth Coltof. Over een Afrikaanse weg die een levensweg is voor de mensen die er wonen. Vanavond t/m zondag en woensdag in Theater Bellevue in Amsterdam.

Verhuizen (6+) door Loes Hegger. Een voorstelling vol beweging over weggaan en afscheid nemen, over holle kamers en volle dozen. Zondag in Theater Cumulus in Maastricht.

Zabiba en Muzalifa (10+) door Wederzijds. Tekst: Bente Jonker. Regie: Feico Sobel. Twee Afghaanse meisjes komen elkaar tegen in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Zondag in De Toneelschuur in Haarlem.

Big Kiss (12+) door Theater Omega. De belevenissen van een onhandige 'witte' jongen en een verlegen 'donker' meisje. Tot en met zaterdag in Theater Cosmic in Amsterdam.

DANS

Blikjesbende (6+) van Andreas Denk (Hans Hof Ensemble) door De Meekers. Een bende raakt betrokken bij de duistere praktijken van smokkelaars. Zondag in het Grand Theatre in Groningen.

MUZIEK

Popocatepetl (6+): liedjes van Annie M.G. Schmidt door Frank Cools en Rembert de Smet, zondagmiddag in De Krakeling, Amsterdam.

Nederlands Blazers Ensemble, familieconcert zaterdag (19u) in Groningen (Oosterpoort), zondagmiddag in Coornhert Lyceum Haarlem.

TENTOONSTELLINGEN

De wereld van de Zwartvoet Indianen (6+), over de magische wereld en cultuur van de Zwartvoet Indianen uit Noord-Amerika. Met ruim 290 authentieke voorwerpen als tooien en amuletten. Tot en met 11 januari in De Kunsthal in Rotterdam; di t/m za 10-17u zo 11-17u.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden