Jongtips

THEATER Weesthuis (12+) door La Farfallina. Een zwarte komedie over zwerfjongeren. Op 6, 7 en 10 maart (premi) in Theater Kikker in Utrecht....

Marathon (14+) door Dox. Tien jonge mensen zoeken naar de grens van hun uithoudingsvermogen met het publiek als getuige. Van 8 t/m 12 maart in Theater Kikker in Utrecht, premi woensdagavond.

Vreemde Vogels (8+) van Lot Vekemans door Theatergroep Kwatta. Regie: Josee Hussaarts. Ergens in een straat wordt een vogel bezorgd, maar de deur gaat niet open. Wie zorgt er voor dat beest in een kooi? Vrijdag in De Vorst in Tilburg.

De Badkuip (4+) door Cees Brandt, kleutervoorstelling over een overstromend bad. Op 7 maart in de Toneelschuur in Haarlem, 10 maart in De Goote in Brielle, 14 maart in Theater a/d Schie in Schiedam.

Van de wind, de modder en een kloppend hart (4+) door Theatergroep Wederzijds. Regie: Ruth de Gooyer. Een voorstelling waarin alle dingen tot leven komen. Woensdag in De Krakeling in Amsterdam.

Parcival (10+) van Peter de Graef door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Gebaseerd op het eeuwenoudeverhaal over het zoeken naar de graal. Vrijdag in de Twentse Schouwburg in Enschede, zondag in Theater a/d Parade, in Den Bosch, 11 maart in De Toneelschuur in Haarlem, 17 maart in Het Kruithuis in Groningen.

Lijk (12+) door Het Syndicaat. Tekst: Esther Gerritsen. Regie: Danie Wagenaar. Een doorsnee familieweekend kantelt naar een griezelige thriller wanneer in de tuin een leeg graf wordt ontdekt. Vrijdag in 't Gouwe Huis in Gouda, 13 maart in het Steigertheater in Nijmegen.

Moord en Brand (8+) door Toneelschap Beumer & Drost. Regie: Loek Beumer. Een man wordt ter dood veroordeeld. Tot driemaal toe weigert het luik. Vanmiddag in De Harmonie in Leeuwarden, zaterdag in De Lampegiet in Veenendaal, 12 maart in De Kolk in Assen.

Vriend en Vriend (7+) door Keizer & Van der Mast. Twee dikke vrienden zijn gek op cowboyverhalen. Zondag in De Hanzehof in Zutphen, woensdag in De Fransche School in Culemborg, 13 maart in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Aida (6+) van Verdi door Jeugdtheater Hofplein. De beroemde opera door twee zangers en meer dan 80 leerlingen van de Jeugdtheaterschool. Vrijdag t/m zondag in het Hofpleintheater in Rotterdam.

Love (6+) door Theater Max. Regie: Moniek Merkx. Over liefde die ineens als een bom bij je valt, die onhandig is, maar ook gevaarlijk. Zondag in het Kruispunt in Barendrecht, woensdag in Kunstmin in Dordrecht.

Zus & Mathilde (8+) door Kalebas. Regie: Theo Fransz. Twee zusjes blijven op en vertellen elkaar in die doorwaakte nacht al hun geheimen. Zondag in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Smoor (12+) door Muztheater. Regie: Kees Jan Hundling. Een gevoelig portret van twee vijftienjarige meisjes. Vanavond in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, 11 maart in Theater De Tobbe in Voorburg.

W3 (4+) door Het Waterhuis. Tekst: Kees van Loenen. Regie: Roel Twijnstra. Drie figuren komen in het hiervoormaals en horen allerlei klanken die nieuw leven voorbereiden. Zondag in Stadsschouwburg Utrecht.

Wombas Dias (5+) door Ad van Iersel. Poppentheater waarin twee spelers met klanken, beelden en miniscuul materiaal een wonderlijke wereld cren. Vanmiddag in het Poppentheater in Amstelveen.

De broertjes en de strijd om de ring (7+) door Frank Groothof. Een bewerking van Wagners bekende opera met Frank en Renroothof en Erna Sassen. Zondag in de Goudse Schouwburg.

Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Op 4 maart in Geert Teis in Stadskanaal, 6 en 7 maart in het Stadstheater in Zoetermeer.

MUZIEKTHEATER Cyrano, de neus en het meisje (6+) door Xynix Opera. Libretto: Imme Dros. Muziek: Fons Merkies. Het beroemde verhaal van de romantischedichter met liefdesverdriet. Vanmiddag in De Toneelschuur in Haarlem, zondag in Stadsschouwburg Utrecht, 12 maart in PLT-theater in Kerkrade.

De Sneeuwkoningin (7+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Regie: Flora Verbrugge. Muziektheater over een onverbrekelijke vriendschap. Op 6 maart in Stadsschouwburg Nijmegen, 7 maart in Theater a/h Vrijthof in Maastricht.

De Tweeling (6+) door Xynix Opera. Regie: Joke Hoolboom. Twee zangeressen willen beroemd worden. Zondag in De Meerse in Hoofddorp.

De scheepsjongens van Bontekoe (8+). Familiemusical naar het boek van Johan Fabricius. Muziek: Fons Merkies. Regie: Peter de Baan. Op 4 en 5 maart in Schouwburg Amstelveen, 6 en 7 maart in het Zaantheater in Zaandam.

TENTOONSTELLINGEN Beestenboel (6+), kinderrondleidingen in het Frans Hals Museum in Haarlem. Vanmiddag om 14 uur een zoektocht naar dieren, op 7 maart om 12.15 uur een route langs mooie kleding uit de 16de en 17de eeuw.

Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen: vissen op sterk water, de klankvis en de stinkvis. Kinderexpositie in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v.

de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Met kuifje naar de Inca's (7+), Kuifje fungeert als gids op deze tentoonstelling over de Inca's in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden, t/m 29 augustus; di t/m zo 10-17u. Tel. 071-5168800.

Madurodam, in deze miniatuurstad bij Den Haag is een speurtocht uitgezet die focust op architectuur en design. Tel. 070-4162400 (www.madurodam.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden