Jongtips

FESTIVAL Kids@, het jeugdtheaterfestival in Maastricht, biedt 9 voorstellingen in Theater a/h Vrijthof en Derlon Theater, van o.a. Kwatta, Het Vervolg, Bronks, Les Zerkiens en Eric Beekes....

DANS Angst is een dansvoorstelling van Danstheater Aya, die laat zien hoe angst bij het leven hoort. Met muziek van o.a. Speedy J, Metallica en DJ Tio. Zaterdag in Tilburg (Schouwburg), 3 november in Nijmegen (Stadsschouwburg).

THEATER De nieuwe kleren van de keizer (6+) door Het Woeste Woud. Regie: Judith Brokking. In deze bewerking is de keizer de directeur van een confectiebedrijf. Vandaag in Theater Zuid-Oost in Amsterdam; zaterdag en zondag in het LAKtheater in Leiden; woensdag in Bommersheuf in Zevenaar.

LEGN (of wa...?) (8+) door Mireille en Mathieu. Een visuele voorstelling over het leven van twee 'game-babes' met meisjespoppen, knuffelbeesten en meer. Zondag in de Schouwburg in Rotterdam.

Wild Kind (6+) door Wederzijds. Tekst: John Retallack. Regie: Ad de Bont. Zaterdag (13 15.30u) in Den Haag (DAK-Kindercentrum), 29 oktober (14 16.30u) in Maastricht (Vrijthof).

Kapitein Codjo en de Orkaanzee (6+) door Wijnand Stomp. Codjo's opa is vuurtorenwachter, maar Codjo mag niet bij de verlaten vuurtorenkomen. Dan vindt hij een schat... Zondag in De Krakeling in Amsterdam. Zaterdag in De Betovering in Den Haag; woensdag in De Tamboer in Hoogeveen.

De liefde van zeven poppen (7+) door Theater Gnaffel. Een poppenvoorstelling naar het boek van Paul Gallico. Over Mouche, die met poplangs de kermissen trekt. Vrijdag in De Krakeling in Amsterdam; zondag in de Stadsschouwburg in Utrecht.

MUZIEK Ollie gaat op zoek, kinderconcert door Slagwerkduo Vertigo m.m.v. Herman Bolten (verteller), zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur in Concertgebouw Amsterdam.

(MUZIEK)THEATER Linke Soep (4+) door Samba Salad. Een mengeling van wereldmuziek en theater, samba, salsa, rumba, klezmer en flamenco in een theatrale setting. Woensdag in De Meervaart in Amsterdam.

Romeo en Farida (8+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Actuele jeugdopera naar het beroemde verhaal van Shakespeare. Vrijdag in de Stadsschouwburg in Amsterdam; zaterdag in de Agnietenhof in Tiel; zondag in 't Speelhuis in Helmond.

W3 (4+) door Het Waterhuis. Tekst: Kees van Loenen. Regie: Roel Twijnstra. Een associatieve speurtocht met muziek, liedjes en stempen men voor kinderen en hun grootouders. Vandaag in De Krakeling in Amsterdam; woensdag in I.C.C. Lombardijen in Rotterdam.

De Zevensprong (7+) is een familiemusical van Dick van den Heuvel naar het boek van Tonke Dragt over een gruwelijke graaf en een verborgen schat. Muziek: Fons Merkies; tekst: Koen van Dijk. Vrijdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), zaterdag in Stadskanaal (Geert Teis), 27 oktober in Eindhoven (Stadsschouwburg), 29 oktober in Etten-Leur (De Nobelaer).

De Club van Lelijke Kinderen (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Tekst: Koos Meinders en Harrie Jekkers. Over een land waar lelijke kinderen worden verbannen, gespeeld en gezongen door 53 leerlingen. Vrijdag, zaterdag en zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

Van drie oude mannetjes (6+) door Kwatta. Een gezongen voorstelling op een tekst van Suzanne van Lohuizen, begeleid door marimba, contrabas en accordeon. Regie: Josee Hussaarts. Zondag en woensdag in Het Badhuis in Nijmegen; maandag in het Derlontheater in Maastricht. Meester Max en de Minimonsters (4+), muzikaal verhaal van Rindert Kromhout, verteld door Joop van Zijl. Op 27 en 30 oktober en 3 en 7 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

Peter en de Wolf (7+), muzikaal verhaal verteld door Edwin Rutten en Huub Blankenberg. Op 23, 24, en 31 oktober, en 6 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

TENTOONSTELLINGEN Fotografieworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar o.l.v. Mamabart, op woensdag 27 oktober, en zaterdag 23 en 30 oktober in het Krr-M Museum in Otterlo. Hoe bijzonder kan een foto van koffiekopje zijn? Aanmelden: tel. 0318-591241 (www.kmm.nl).

Denken, Praten, Doen!, kunstwerken van Joseph Beuys voor kinderen en jongeren, t/m 14 november in Museum van Bommel van Dam in Venlo. Tel. 077-3513457 (www.vanbommelvandam.nl).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden