Jongtips

DANS..

Blikjesbende (6+) door de Meekers/Hans Hof Ensemble. Choreografie: Andreas Denk. Een bende raakt betrokken bij een groep smokkelaars. Op 18 en 19 oktober in Theater a/h Spui in Den Haag.

Kicks (12+) door Danscombinatie4 (Aya, Ish en De Meekers). Drie dansgroepen op zoek naar de ultieme kick. Op 17 en 18 oktober in Den Haag (Theater a/h Spui), 20 oktober in Zeist (Figi Theater).

(MUZIEK)THEATER

Kids, een jeugdtheaterfestival in Maastricht, brengt zeven theatervoorstellingen voor kinderen in alle leeftijden. Boswachters (5+) van Huis a/d Amstel (zondag), De magie van het theater (7+) door Het Vervolg (maandag), Het spook van het Derlon Theater (6+) door Jeugdtheaterschool Partoet (dinsdag), De band krijgt kinderen (4+) en Bil! (8+) door Theater Artemis (woensdag), Het jaar van de haas (9+) door Stella Den Haag (vrijdag), Liedjes uit de kelder (7+) door Het Laagland en Rhythmmm (8+) door het Internationaal Danstheater voor de Jeugd (zaterdag), Villa Fink (4+) door Laika/Blauwe Engel (zondag). Van 19 t/m 26 oktober in het Derlon Theater en Theater a/h Vrijthof in Maastricht.

Villa Fink (4+) door Laika/Blauwe Engel. Script en regie: Noël Fischer. Over een hotel voor honderdjarigen die allemaal iets bijzonders kunnen. Tot en met 19 oktober in De Krakeling in Amsterdam.

Turks voor beginners (12+) door Theatergroep Max. Turkse gewoontes en gebruiken worden belicht als een omgekeerde inburgeringscursus. Op 17 oktober in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, V & V-productie naar de tv-serie uit de jaren zeventig. Teksten: Koen van Dijk. Vanavond in Schouwburg Tilburg, zaterdag en zondag in het Theaterhotel in Almelo, van 22 t/m 26 oktober in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Hans en Grietje (6+) door Theater Sonnevanck. Eigentijdse bewerking van het vermaarde sprookje. Regie: Flora Verbrugge. Op 17 oktober in Utrecht (Stadsschouwburg, 15.30u), 18 en 19 oktober in Amsterdam (Concertgebouw, 13.30 en 15.30u), 26 oktober in Rotterdam

(De Doelen).

Zabiba en Muzalifa (10+) door Theatergroep Wederzijds. Tekst: Bente Jonker. Regie: Feico Sobel. Twee Afghaanse meisjes ontmoeten elkaar in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Op 19 oktober in het Tropenmuseum in Amsterdam.

De hongerende weg (10+) naar het boek van Ben Okri door Huis aan de Amstel. Regie: Rieks Swarte en Liesbeth Coltof. Over een Afrikaanse weg die een levensweg is voor de mensen die er wonen. Op 16 oktober in de Rotterdamse Schouwburg, 18 en 19 oktober in Groningen (Grand Theatre).

Alleen op de wereld (8+), musical van Frank Affolter en Ivo de Wijs naar Hector Malot's boek over de avonturen van vondelingetje Rémi. Regie: Caroline Frerichs. Libretto: Jan de Groot. Zondag om 15 uur in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

FILM

Cinekid, film-, televisie-, en nieuwe media-festival voor de jeugd in City Theater en de Balie in Amsterdam duurt nog t/m 19 oktober. Met o.a. Polleke (6+), geregisseerd door Ineke Houtman naar de gelijknamige boeken van Guus Kuijer, de Deense animatiefilm De jongen die een beer wilde zijn (6+) van Jannik Hastrup, de Britse film Anita & Me (12+) van Metin Hüseyin, Wallah Be (8+), De reis van Carol (10+), en De zomer van de wolf (8+). Verder een retrospectief van de Nederlandse filmmaker Henk van der Linden, het filmprogramma Senior Kid (12+), workshops en een digitale speelplaats. Tel. 020-4272127 (www.cinekid.nl).

Cinekid op Locatie, t/m 27 oktober. Afhankelijk van de herfstvakantiespreiding wordt in 33 steden een filmprogramma aangeboden uit het Cinekid-festival, aangevuld met allerlei activiteiten. Tel. 0900-2028822

(www.cinekid.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden