Jongtips

THEATER De Moeder (8+) door Theater Artemis. Tekst: Paul Pourveur. Regie: Matthijs R Over moeders en vaders vanaf de jaren vijftig tot nu....

Ik zou mezelf willen weggeven, maar ik weet niet aan wie (15+) door Huis a/d Amstel. Idee en regie: Lotte van den Berg. Wat gebeurt er als je het denken probeert stop te zetten? Vanavond in Het Kruithuis in Groningen, vrijdag in 't Gouwe Huis in Gouda, woensdag t/m vrijdag in Huis a/d Amsteltheater in Amsterdam.

Marathon (14+) door Dox. Tien jonge mensen op zoek naar de grens van hun uithoudingsvermogen, gepireerd op de dansmarathons uit de jaren dertig. Vanavond in Hal 4 in Rotterdam, vrijdag in Kunstmin in Dordrecht, dinsdag in De Lawei in Drachten, woensdag t/m zaterdag in Frascati in Amsterdam.

Vreemde Vogels (8+) van Lot Vekemans door Theatergroep Kwatta. Regie: Josee Hussaarts. Ergens in een straat wordt een vogel bezorgd. Zondag in de Schouwburg in Arnhem, woensdag in 't Kruithuis in Groningen.

Parcival (10+) van Peter de Graef door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Gebaseerd op het eeuwenoude verhaal over het zoeken naar de graal. Vrijdag in het Rabotheater in Hengelo, zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, 25 maart in Schouwburg Amstelveen, 28 maart in Theater Achterom in Hilversum.

Lijk (12+) door Het Syndicaat. Tekst: Esther Gerritsen. Regie: Danie Wagenaar. Een familieweekend wordt een thriller wanneer in de tuin een leeg graf wordt ontdekt. Vanavond in Podium Twente in Enschede, vrijdag in De Vorst in Tilburg, zaterdag in de Schouwburg in Arnhem, woensdag in De Vest in Alkmaar, 25 maart in De Lieve Vrouw in Amersfoort, 26 maart Schouwburg Utrecht.

Vriend en Vriend (7+) door Keizer & Van der Mast. Twee dikke vrienden zijn gek op cowboyverhalen. Zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, 27 maart in De Tamboer in Hoogeveen, 28 maart in Hof 88 in Almelo, 31 maart in De Veste in Delft.

Aida (6+) van Verdi door JeugdtheaterHofplein. De beroemde opera door twee zangers en meer dan 80 leerlingen van de Jeugdtheaterschool. Vrijdag t/m zondag in het Hofpleintheater in Rotterdam.

De broertjes en de strijd om de ring (7+) door Frank Groothof. Een bewerking van Wagners bekende opera met Frank en Renroothof en Erna Sassen. Zondag in De Maaspoort in Venlo, 27 maart in Kunstmin in Dordrecht, 28 maart in Metropole in Almere.

Zus & Mathilde (8+) door Kalebas. Regie: Theo Fransz. Twee zusjes blijven op en ze vertellen elkaar in die doorwaakte nacht al hun geheimen. Zondag in de Toneelschuur in Haarlem.

Ode ((15+) door Stella Den Haag. Regie: Erna van den Berg. Een concert voor een regenachtige middag met monologen en live muziek. Vrijdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, dinsdag in Theater Kumulus in Maastricht, 27 en 28 maart in De Krakeling in Amsterdam, 4 april in het Chassheater in Breda.

MUZIEKTHEATER Duel (8+), Pieter Tiddens en Tido Visser over een duel tussen klassieke muziek en leuke muziek. Premi zondag in Stadsschouwburg Utrecht.

Don Quichot (7+) van Cervantes door De Stilte en Filmorkest Max Tak. Tekst: Carel Alphenaar. Muziek: Pablo Escande. Op 19 maart in de Kloostertuin in Leiden, 20 maart in De Veste in Delft, 21 maart in Agora in Lelystad, 22 maart in 't Spant in Bussum, 27 maart in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel, 28 maart in Markant in Uden.

De Sneeuwkoningin (7+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Regie: Flora Verbrugge. Muziektheater over een onverbrekelijke vriendschap. Vrijdag in Odeon in Zwolle, zondag in het Chassheater in Breda, 27 maart in Podium Twente in Enschede, 28 maart in Schouwburg Amstelveen.

De scheepsjongens van Bontekoe (8+). Familiemusical naar het boek van Johan Fabricius. Muziek: Fons Merkies. Regie: Peter de Baan. Op 20 en 21 maart in Stadsschouwburg Nijmegen, 23 maart in de Tamboer in Hoogeveen, 24 maart in Stadsgehoorzaal kampen, 26 maart in Schouwburg Cuijk, 27 en 28 maart in Stadsschouwburg Utrecht, 30 en 31 maart in de Leidse Schouwburg. DANS Drijfzand (12+) van Wies Bloemen door Danstheater Aya. Rood-voor-jeogen-dansvoorstelling. Niet stoppen maar doorgaan is het devies. Op 23 maart in Stadsschouwburg Groningen, 24 maart in Schouwburg Velsen in IJmuiden.

MUZIEK Goudhaartje, een muzikaal verhaal door het Rotterdams Philharmonisch Orkest met medewerking van Erik van Muiswinkel (verteller), zondag om 14.15 en 16 uur in De Doelen in Rotterdam.

TENTOONSTELLINGEN Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen: vissen op sterk water, de klankvis en de stinkvis. Kinderexpositie in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v.

de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden