Jongste scherpschutter vuurde enkele keren zelf

John Lee Malvo, de 17-jarige die samen met John Allen Muhammad is aangehouden als verdachte van de sluipschuttermoorden in de VS, heeft de politie verteld dat hij in enkele gevallen degene is geweest die de trekker overhaalde.

Associated Press

Dat heeft de Washington Post bericht in een artikel voor de zondageditie dat op de website van de krant werd gepubliceerd. Malvo zei dat hij op 14 oktober FBI-analist Linda Franklin heeft doodgeschoten.

Malvo, die al is aangeklaagd wegens moord, werd zeven uur lang ondervraagd na te zijn overgebracht naar Fairfax in Virginia, waar hij voor het gerecht zal worden gebracht..

Malvo en de 41-jarige Muhammad zijn ervan beschuldigd samen negentien mensen te hebben neergeschoten, van wie er dertien om het leven kwamen. Zij worden verdacht van nog twee moorden. Volgens de Washington Post heeft Malvo de politie verteld dat hij en Muhammad de aanslagen goed voorbereidden en van tevoren de omgeving verkenden. Zij gingen te werk als soldaten, vertelde hij, met één man op de uitkijk en de ander aan het geweer. Zij onderhielden radiocontact en als het verkeer of andere omstandigheden niet gunstig waren schoten zij niet.

Volgens de bronnen van de Post was Malvo spraakzaam en schepte hij zelfs op tijdens de ondervraging. Over Muhammad wilde hij echter niet praten, hij weigerde zelfs diens naam te noemen, maar sprak van "wij", aldus de krant.

Muhammad, die in Prince William County in Virginia wordt vastgehouden, werkte in het geheel niet mee bij een poging van de politie ook hem te verhoren. Hij bleef uren lang zwijgen en weigerde zijn naam te noemen tegenover de notulist.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden