Jonge jurist wil snel klimmen

Niels (29) werkt nu bijna drie jaar bij een middelgroot bureau dat grote bedrijven technische adviezen geeft op ruimtelijk gebied. Hij leidt projecten en projectteams tot zes personen en is verantwoordelijk voor budgetten tot 40.000 euro. Niettemin wil zijn salaris niet in de pas lopen met de complimenten die hij regelmatig krijgt van zijn directe leidinggevenden en de directie voor zijn inzet bij deze verantwoordelijke functie.


Sinds zijn indiensttreding is elke salarisverhoging zwaar bevochten en zijn werkgever weigert bovendien een aparte salarisschaal voor juristen te introduceren. Niels: 'Als ik niet 'piep', krijg ik jaarlijks een minimale verhoging van een of twee salaristreden'. Dus: wat nu te doen?


Maartje Elderhuis, beloningsadviseur bij Berenschot, heeft best begrip voor de wensen van Niels, maar wil dat hij eerst eens zijn zegeningen telt. Elderhuis: 'Sinds je indiensttreding ruim 2,5 jaar geleden is je salaris met circa 14 procent gestegen. Niet verkeerd, zeker gezien de economische situatie.' Aan het begin van een carrière een relatief sterke salarisgroei doormaken, is volgens haar 'gebruikelijk'. Stagnatie na een paar jaar past dan ook.


Toch hoeft Niels niet eeuwig dankbaar te blijven. 'De hoogte van jouw salaris blijft desondanks achter. Voor mensen met een vergelijkbare functie, opleiding en ervaringsniveau ligt het salaris gemiddeld tussen de 2.900 en 3.100 euro bruto per maand.'


Op diezelfde lijn zit Jacco van den Berg, directeur van het gelijknamige adviesbureau. Niels mag van hem, op basis van zijn opleiding en werkervaring, best vragen om een substantiële loonsverhoging: 'Hoeveel meer is lastig aan te geven. Uw collega senior juristen zijn in deze een nuttige informatiebron. Vraag hen wat zij verdienen en stem daar uw openingsbod op af. Een bedrag van 250 euro is zeker niet aan de hoge kant.'


Frank Knauf van FNV Bondgenoten slaat een andere weg in. Hij wil de jonge medior jurist bijbrengen dat het op zijn leeftijd nog niet zo belangrijk is welke salarisstapjes hij - na veel 'gepiep' - jaarlijks maakt, maar vooral: hoe hij zich ontwikkelt.


'Salaris is in deze fase niet de hoofdzaak, al wil je natuurlijk niet evident te weinig krijgen. De hoofdzaak nu is je ontwikkeling, je carrière, het volgen van het pad naar de top. Daar aanbeland, wordt je salaris weer belangrijk.'


Van den Berg en Elderhuis staan ook nog even stil bij de snelle groei van de juridische afdeling waar Niels werkt. Een 'salarishuis' opbouwen is daar misschien niet zo gek. 'Helderheid vooraf, scheelt gekissebis achteraf', meent Van den Berg.


Elderhuis raadt aan dat zijn baas uitzoekt of tussen technische adviseurs en juristen 'meer differentiatie wenselijk en haalbaar is'. Kortom, Niels wacht een schone taak.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden