Jonge financial moet zich specialiseren

De financiële sector heeft het zwaar. Hoe moeilijk is het inmiddels geworden om als (startende) financial aan een goede baan te komen?

Richard Sanders mag van geluk spreken dat hij maar zeven maanden heeft hoeven solliciteren. De 28-jarige wiskundige kon vorige maand aan de slag als analist bij de afdeling 'structuring' van NIBC bank. Dat de zoektocht van Sanders niet zo lang duurde, heeft in zijn ogen veel te maken met het feit dat hij analytisch inzicht heeft en creatieve oplossingen kan verzinnen. Maar zijn CV zal ook zeker geholpen hebben. Sanders werkte een jaar bij een onderzoeksinstituut in Italië als visiting researcher en liep daarna stage bij fusie-en overnamespecialist Sequoia. Bovendien zette hij zich tijdens zijn studie in als consultant bij een non-profit strategy consultancy stichting.


Allemaal heel belangrijk als je eruit wilt springen als sollicitant, zegt Hessel Reimerink (31), consultant bij YER Young Executive Recruitment. Hij probeert studenten en pas afgestudeerden wegwijs te maken in de startersmarkt. 'Dat is nu een heel lastige markt. Wij werken met de top 5 procent beste studenten van Nederland. Die komen heus wel aan een baan. De laag die er onder zit, heeft het nu moeilijk. Ik adviseer studenten om zoveel mogelijk harde financiële en technische vakken te kiezen. Daar is nu behoefte aan.'


Dat bevestigt zijn collega Tom Coumans (30), die de meer ervaren professionals vanuit de finance en business IT recruit. 'De afgelopen vier maanden hebben mensen vooral werk gevonden in functies die tussen business en IT inzitten. Het zijn geen techneuten, maar ze zijn wel in staat bedrijfsprocessen te vertalen naar IT. Boekhouders en controllers zijn steeds meer afhankelijk van automatiseringssystemen. Buiten je inhoudelijke expertise moet je ook kunnen nadenken over hoe die systemen werken.' Niet alle kandidaten zijn zich bewust van het feit dat zij zich moeten bijscholen en dat een meer technische achtergrond nu belangrijk is. 'Een leven lang leren' is tegenwoordig van toepassing op alle functies, zegt Coumans. 'Je moet met de markt meebewegen. Kandidaten met een wiskundige of econometrie-achtergrond hebben meer kansen en kunnen hogere eisen stellen dan iemand die bedrijfseconomie heeft gestudeerd.'


Ook Erik Kolthof, competence director Finance bij Yacht, benadrukt het belang van jezelf onderscheiden van de rest. 'Er zijn nu meer specialisten dan generalisten nodig. Een steeds groter aantal afgestudeerden komt nu de markt op. En dat gaat de komende jaren nog wel even door. Tussen al die concurrenten moet je zien op te vallen.' Dat doe je volgens hem door niet alleen te zorgen dat je gedrag op social media in orde is, maar ook door extra stages te volgen of bijvoorbeeld zelf al een bedrijfje te hebben opgezet.


Tom Coumans bemiddelt bij YER regelmatig kandidaten die door dreigende reorganisaties vrezen hun baan kwijt te raken. 'Maar er zijn ook veel mensen die juist ná een reorganisatie weg willen, omdat de sfeer of cultuur is veranderd.' Dat je in de bedrijfscultuur past, is volgens de consultants cruciaal. Coumans: 'Dat is heel belangrijk in de voorbereiding van je sollicitatie. Sommige kandidaten hebben echt geen benul van de cultuur bij een bank.' En daar zit blijkbaar nogal wat verschil in. 'ABN AMRO, Rabo, ING: het zijn totaal verschillende culturen,' weet Hessel Reimerink, die een vergelijking trekt naar voetbalclubs. 'Ajax, Feyenoord en PSV zijn ook heel anders. Bepaalde transfers onderling zie je daar niet zo snel gebeuren.' De juiste financiële club vinden, is volgens Sanders een kwestie van goed oriënteren. 'Ik ben met meerdere bedrijven gaan praten. Dan merk je vanzelf wel wat bij je past.'


6 TIPS VOOR STARTERS

Loop stage. Dat blijft de beste manier om ervaring op te doen. Soms word je zonder stage niet eens uitgenodigd.

Wees tijdens je studie actief in een studie- of studentenvereniging, bij voorkeur in een bestuur of commissie.

Probeer erachter te komen welke bedrijfscultuur bij je past. De ene bank is de andere niet. Check het bedrijfsprofiel op LinkedIn om te zien welke carrierestappen werknemers maken.

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek en verdiep je in het bedrijf. Je kunt wel zeggen dat je affiniteit met het bedrijf en de sector hebt, maar laat het met concrete voorbeelden zien.

Zorg dat je internetprofiel in orde is. Komen er geen vreemde zaken naar boven als je wordt gegoogled? Gebruik het openbare deel van je social media zakelijk.

Ga netwerken en bezoek bijeenkomsten die banken en financiële instellingen organiseren voor studenten/starters.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden