Jong tips

FESTIVAL Jonge Harten Festival in Groningen biedt nog t/m 27 november theatervoorstellingen, cursussen, workshops, dancebattles en nog veel meer. In de Puddingfabriek, Grand Theatre, Stadsschouwburg....

Toet, de kleine farao (4+) door Virga Lipman. Toet woont in het land van de pyramides. Hij eet van de vuilnisbelt, tot hij ziek wordt. Zondag in Chassé Theater, Breda.

The house of Yes (14+) door Het Syndicaat van Wendy Macleod. Regie: Daniëlle Wagenaar. Marty is weggegaan bij zijn verknipte familie, en komt na een tijd terug om zijn verloofde voor te stellen. Dat loopt anders dan verwacht. Vanavond in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Burengluren (6+) van Peter Zegveld gaat over buren en hun geluidjes, over roddel en afgunst. Met muziek en animatie. Zondagmiddag in Leidse Schouwburg.

Kapitein Codjo en de Orkaanzee (6+) door Wijnand Stomp. Codjo's opa is vuurtorenwachter, maar Codjo mag bij de verlaten vuurtoren niet komen. Dan vindt hij een schat... Zondag in het Tropentheater in Amsterdam.

De liefde van zeven poppen (7+) door Theater Gnaffel. Een poppenvoorstelling naar het boek van Paul Gallico. Over Mouche, die met poppen langs de kermissen trekt. Zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Altijd Weer (6+) door de productieKERN. Een poëtische slapstick over het weervrouwtje en het weermannetje die nooit samen kunnen zijn. Zondag in 't Gouwe Huis in Gouda. MUZIEK Draven (6+), een 'theatraal concert' gemaakt door Lotte van den Berg. Het is geïnspireerd op Mongolië, het land van de boventoonzang. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30u in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Sinterklaasconcert (4+) door Jazz Orchestra of the Concertgebouw m.m.v. Hetty Heyting. Woensdag om 15 uur in het Concertgebouw in Amsterdam. MUZIEKTHEATER Reis naar de steppe (6+) door Max Tak en Max van den Burg. Naar een novelle van Toon Tellegen over een Russische grootvader met bizarre verhalen. Een voorstelling voor neushoorn en orkest. Maandag in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam.

Romeo en Farida (8+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Actuele jeugdopera naar het beroemde verhaal van Shakespeare. Zaterdag in de Stadsschouwburg in Nijmegen en zondag in de Schouwburg in Amstelveen.

De Club van Lelijke Kinderen (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Tekst: Koos Meinders en Harrie Jekkers. Over een land waar lelijke kinderen worden verbannen, gespeeld en gezongen door 53 leerlingen. Vrijdag, zaterdag en zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

Van drie oude mannetjes (6+) door Kwatta. Een gezongen voorstelling op een tekst van Suzanne van Lohuizen, begeleid door marimba, contrabas en accordeon. Regie: Josee Hussaarts. Vrijdag en zaterdag in het Badhuis in Nijmegen.

TENTOONSTELLINGEN Zin in kerst. Alles van stal in het Catharijne Convent in Utrecht toont de mooiste kerststalletjes en andere kunstwerken die met kerstmis te maken hebben. In het Kinderkerstatelier kun je je verkleden en meedoen aan workshops. Van 27 november t/m 6 januari. Tel. 0302883261 (www.zininkerst.nl).

Viking on tour!, kunstenaar Ben van der Meijden maakte zijn eigen Vikingschip, Vikingkostuums en wapens voor Kids Centraal in het Centraal Museum in Utrecht. Op woensdagmiddag en in het weekeinde om 14 uur workshops voor kinderen (612). Tot en met 8 mei 2005. Tel. 0302362362 (www.centraalmuseum.nl).

Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over hedendaags Iran met duizendenéén voorwerpen, verhalen, gedichten, geuren, klanken, smaken en handen die maken. De tegelkunst, miniatuurkunst, poëzie, kalligrafie, muziek, kleding en dans tonen de culturele diversiteit van Iran. Rondleidingen op woensdagmiddag en zaterdag en zondag vanaf 11 uur;

tel. 0205688233. Zie ook:

www.tropenmuseumjunior.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden