Jong tips

THEATER..

DANS

Tijl Uilenspiegel door Opus One. Danstheater over de Vlaamse Robin Hood. Van 25 juni t/m 6 juli en 23 juli t/m 3 augustus in het Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag.

MUZIEKTHEATER

Pluk van de Petteflet (4+) van Annie M.G. Schmidt door Stichting S.I.P. Kindermusical over de avonturen van het kleine kereltje Pluk dat in de Torenkamer van de Petteflet woont. Regie: Buun Kuijt. Zondag in Stadsschouwburg Utrecht, woensdag in De Lampegiet in Veenendaal.

DANS

Wereld Kinderfestival, in deze 16de editie met Nederlandse en buitenlandse muziek- en dans voor en door kinderen twee hoofdacts: de Balinese Arma Ramai en het Tsjetsjeense Daymokhk. Die laatste groep is ook onderwerp van de documentaire film Dans Grozny Dans van Jos de Putter, die op vandaag in première gaat. Vanavond (19u) in de Oosterpoort in Groningen; vrijdag in De Flint in Amersfoort met Armai Ramai, Daymokhk; zondag in het Oosterpark in Amsterdam het Parkfeest met optredens van Daymokhk, De Wereld Drums, JuniorXports, Hip Pop Java & Java Dans, Widosari en Joko Susilo. Info: tel. 030-2361250 (www.wereldkinderfestival.nl).

MUZIEK

Utrecht, Vredenburg: zondag om 14.30 uur Domstad Jeugdorkesten o.l.v. Peter Vinken, Gerard Poot en Floris Dercks met Vivaldi, Smetana, Dercksen, Mozart, Tsjaikovski, Ippolitov-Ivanov, Dvorák, Smetana en Williams.

TENTOONSTELLINGEN

De verborgen kindertekening, kindertekeningen en één later werk van ruim zestig Nederlandse kunstenaars onder wie Jan Sierhuis, Corneille, Jurriaan van Hall en Peter Klashorst. Tot en met 27 juli in Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 9) in Aalsmeer. Geopend: do t/m zo 14-17u. Tel. 020-6737751.

Van Inktvis tot Inktvlek. Hoe wordt inkt gemaakt? Kun je schrijven met inktvisseninkt? Deze en andere vragen over inkt komen aan bod op de tentoonstelling. Met een Top Secret Speurtocht (8+), een Inkt werkplaats en een Kinderkantoor. Van 22 juni t/m 26 oktober in het Scryption (Spoorlaan 434) in Tilburg. Tel. 013-5800821 (www.scryption.nl).

Speeltijd 100 jaar speelplezier (6+). Hoe werd in de 20ste eeuw gespeeld? Aanleiding is de 150ste verjaardag van speelgoedfabrikant Jumbo. Tot en met 7 september in het Amsterdams Historisch Museum; ma t/m vr 10-17u za zo 11-17u.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden